20 / 04 / 2024

Gebze Metrosu’nda son durum ne? 

Gebze Metrosu’nda son durum ne? 

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr Tahir Büyükakın Gebze Metrosu’nun son durumunu masaya yatırdı. Peki Gebze Metrosu’nda son durum ne? 



Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr Tahir Büyükakın, Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün ve beraberindeki heyetle beraber Gebze Metrosu’nun son durumunu masaya yatırdı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Gebze-Darıca Metro Projesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredilmesinden sonra projede gelinen noktalar birliktelik de konuşuldu. Bilgi paylaşımının yapıldığı toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay ve bakanlık yetkililerin katılım gösterdi. Toplantıda yapımı hızlı bir biçimde süren Metro projesinin tüm detayları üzerine görüşmeler yapıldı.

ÇALIŞMALARDAKİ SON DURUM HAKKINDA BİLGİ ALDI

Yaklaşık 5 milyar liralık maliyeti olan Metro Projesi’nin Bakanlığı’na devredilmesine rağmen projeyi yakından izleyen ve Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün’den çalışmalarda gelinen son nokta hakkında bilgi alan Başkan Büyükakın, “Kocaeli’deki ulaşım ağını yeniden yapılandırıyoruz ve raylı sistemlerin payını artırmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Ulaşımdaki raylı sistemin payını da artırmak için bakanlığımızla yakın mesai yapıyoruz. Raylı sistemlerin ulaşımdaki payı arttıkça daha güvenli ve konforlu bir ulaşıma halkımız ulaşmış olacak” diye konuştu.

 

Gebze–Darıca metrosu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na devredildi!

 


Geri Dön