26 / 04 / 2024

Gebze–Darıca metrosu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na devredildi!

Gebze–Darıca metrosu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na devredildi!

Kocaeli Belediyesi bir yıl önce olmayan metro duraklarının tabelalarını caddelere dikti. Şimdi de “Metro inşasını tamamlayamayacağız” dediler



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Gebze–Darıca metro hattının kısa sürede tamamlanacağını açıklamış ve olmayan metronun durak tabelalarını caddelere dikmişti. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, tabelaların dikilmesinin üzerinden bir seneyi aşkın süre geçti ancak metro tamamlanamadı. AKP'li Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yaptığı açıklamada “Metro inşasını tamamlayamayacağız'' diyerek projeyi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na devretti.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Büyükakın'a tepki göstererek konuyu meclise taşıdı. Türkkan, metro inşaatının belediye tarafından tamamlanmasının hayal olduğunu söyledi. Türkkan “Yapımına henüz başlanmayan millet bahçeleri bile bakanlığa devredilmeye çalışılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 6 milyar TL ile Türkiye'nin en borçlu belediyesidir” şeklinde konuştu.


Geri Dön