16 / 04 / 2024

Ankara Dikmen Vadisi 3. etap başvuruları 31 Aralık'a kadar uzatıldı!

Ankara Dikmen Vadisi 3. etap başvuruları 31 Aralık'a kadar uzatıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, "Dikmen Vadisi Son Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi"nde tapulu ve tapu tahsisli hak sahiplerine 3. Etap’tan kurayla ev verilmesiyle ilgili başvuruları 31 Aralıka kadar uzat



Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezinden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç, Belediye Meclisinde "Dikmen Vadisi 4. ve 5. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi"nde tapu tahsisli hak sahiplerine, talepte bulunmaları durumunda, noter huzurunda yapılacak kura çekimiyle Dikmen Vadisi 3. Etap’tan 93 adet 100 metrekare büyüklüğündeki konutlardan verilmesi" yönünde karar alındığını belirterek, daha sonra bu kararın kapsamının genişletilerek, tapulu hak sahiplerinin de bu kuraya katılabilmelerinin sağlandığını ifade etti.
        
Dikmen 4. ve 5. Etap projesindeki vatandaşların tamamının 3. Etap’taki 93 konutun kura çekimlerine katılmaları için sürenin 31 Aralıka uzatıldığını kaydeden Aluç, bu süreçte proje kapsamındaki tapulu hak sahiplerinin de kuraya katılabilmeleri için başvuru yapmalarının gerektiğini vurguladı.
        
-GORDİON, BATIKENT VE ALTINDAĞ KONUTLARININ İHALESİ-
        
Aluç,  Ankara  Büyükşehir Belediyesinin, mülkiyeti kendine ait arsalara kat karşılığı ihale ederek yaptığı konutları satışa sunduğunu belirterek, Yenimahalle Çayyolu Gordion Konutları, Batıkent Park Evleri ve Altındağ Evleri için 16 Aralıkta ihale yapılacağını bildirdi.
        
Aluç, üç yerde toplam 150 dairenin satışa sunulacağını, Yenimahalle Çayyolu Mahallesi’ndeki Gordion Konutları’nda, 4 1 ve dubleks toplam 100 daire, Batıkent’teki Batı Park Evleri’nde ise 2 1, 3 1 ve 4 1’den oluşan toplam 41 daire ile Altındağ’da Aktaş kavşağında 3 1 ve dubleks toplam 9 daire için ihaleye çıkılacağını ifade etti.
        
Büyükşehir Belediyesinin arsalarını kat karşılığı ihale ederek kaynaklarını en verimli şekilde değerlendirdiğini vurgulayan Aluç, "Mülkiyetimizdeki arsaları satmak yerine projelendirerek, kat karşılığı müteahhitlere veriyoruz. Kısa süre içinde yapımı tamamlanan bu konutların satışlarını gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızca ilgi gören satışlarımız muhammen bedel üzerinden açık arttırma yöntemiyle yapılıyor. Satışlarımız sonucunda vatandaşlarımız, kaliteli ve üstün özellikleri konutlara sahip olurken, biz de kamunun kaynağını yine en karlı bir şekilde yeniden kamunun yararına dönüştürmüş oluyoruz" dedi.
        
Açıklamada, satışa sunulan konutlar hakkında Ankara Büyükşehir Belediyesinin internet sitesi "www.ankara.bel.tr" veya Emlak İstimlak Daire Başkanlığının "507 25 60" ile "507 25 61" numaralı telefonlarından bilgi alınabileceği kaydedildi.
AA


Geri Dön