28 / 03 / 2024

Ankara Dikmen Vadisi çöplüğe döndü!

Ankara Dikmen Vadisi çöplüğe döndü!

Ankara’da milyonluk dairelerin yanı başında atık toplayıcılarının kaldığı Dikmen Vadisi 4. Etap’taki görüntü hayrete düşürüyor. 



Ankara Dikmen Vadisi 4. ve 5. Etap’taki görüntü dikkat çekiyor. Bölge adete çöplüğe dönüştü. Milyonlarca lira değerindeki konut ve iş merkezi projelerinin yükseldiği vadinin diğer yanında ise çöp dağları büyüyor.


Büyükşehir harekete geçsin

Hürriyet Gazetesi'nden Mert Gökhan Koç'un haberine göre,  Atık toplayıcıları, Dikmen Vadisi'ne kurdukları çadırlarda yaşıyorlar. Çevre sakinleri, “Çöp dağları ile aramızdaki mesafe 100 metreden bile az. Ankara’ya yakışmayan bu manzaranın artık değişmesi gerekiyor. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin harekete geçmesini bekliyoruz” diye konuşuyor.


Camlar kırık dökük merpenler dışkılı

Dikmen Vadisi'ndeki bu inanılmaz görüntü Yıldız ile Dikmen'i bağlayan demir köprüde de devam ediyor. Köprüye ulaşmak için kullanılmak zorunda olan merpen kullanılamaz hale geldi. Asansör de çalışmıyor. İnsan dışkıları ve atıklarla kaplı merpenlere ise pis koku ve mide bulandıran manzara nedeniyle girilemiyor.

 


Geri Dön