26 / 04 / 2024

Ankara Dikmen Vadisi'nde kentsel dönüşüm başladı!

Ankara Dikmen Vadisi'nde kentsel dönüşüm başladı!

Ankara'nın Dikmen Vadisi bölgesinde 4. ve 5. Etap’taki gecekonduların yıkımına başlandı. Mülk sahipleriyle anlaşan Büyükşehir Belediyesi, yıkım çalışmalarına devam ediyor.



Ankara'nın gecekondu bölgesi haline gelen Dikmen Vadisi 4. ve 5. Etap’ta yıkım çalışmaları başladı. Büyükşehir Belediyesi, mülk sahipleriyle anlaşma sağladı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Nisan ayından beri etap etap devam eden çalışmalar kapsamında sıra 4. ve 5. Etap’taki çalışmalara geçti. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, yıkım kararı bulunan evlerin yıkımına başladı.

Mülk sahipleriyle anlaşan belediye ekipleri, çalışmalar sırasında, aynı alana kurulu çadırlar da kaldırıldı. Yıkılan binaların molozları ve çöpler, belediye kamyonlarıyla taşındı. Bölgede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Güvenlik birimleri, çalışmalar sırasında hiçbir eylem ya da olay yaşanmadığını açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi'nin 2018 yılı başından beri devam ettiği çalışmalar kapsamında 2 bin 872 gecekondunun yıkımı gerçekleşti. Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nde bin 730, Hıdırlıktepe’de 494, Bala’da 91 ve Dikmen 4.-5. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 407 gecekondu ile farklı alanlarda bulunan metruk yapıların yıkımı ve tahliyesini tamamladı.


Geri Dön