19 / 04 / 2024

Ankara Dikmen Vadisi ve Sıhhiye'ye teleferik hattı geliyor!

Ankara Dikmen Vadisi ve Sıhhiye'ye teleferik hattı geliyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent'teki cadde ve yol kenarlarındaki otoparklara, teleferikten yeni yol yapımlarına kadar kent yaşamını ilgilendiren bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu ve projelerini anlattı.



Kış mevsimi nedeniyle konuşmasına sürücüleri uyararak başlayan Başkan Gökçek, "Yazlık lastiklerle trafiğe çıkmak cinayettir. Hem kendi hayatınızı hem de karşınızdakinin hayatını tehlikeye atmayın" dedi. Ankara'da çok sayıda kaçak hafriyat sorunu olduğunu, bunun da yollara zarar verdiğine değinen Gökçek, "Yolları yapıyorsunuz pırıl pırıl ama vijdan yok. Kaldırıyor kamyonun arkasını, molozu döküyor ve kaçıp gidiyor. Yakala ki ceza yazasın. Yakalayınca da sadece Kabahatlar Kanunu'na göre ceza yazılıyor. 50 kez kaçak hafriyat dökecek, bir kez yakalanacak. 150 lira gibi para verecek. Bunun caydırıcı olması mümkün değildi" dedi. 


Yol kenarı otoparkları 

Başkan Gökçek, cadde kenarlarındaki otoparklar ücretliyken aldıkları tepki nedeniyle her tarafı serbest bırakarak ücretsiz yaptıklarını vurgulayarak, şimdiki durumdan ise hiç kimsenin memnun olmadığını daha çok şikayet aldıklarını söyledi. Gökçek, otoparklar için Avrupa'da olan kartlı sistem üzerinde çalıştıklarını ama yapılan her modern uygulamada olduğu gibi Vandalların saldırısına uğradıklar mı belirtti. 


Aracı olmayandan asfalt parası alınmamalı 

Bütün dünyada binaların otopark yeri yoksa vatandaşlarının belediyelere mutlaka park yeri bedeli ödediğini ama Türkiye'de böyle olmadığını söyleyen Gökçek, "Bence her konforun bir bedeli var. Asfalt katılım parasının ve temizlik vergisinin kaldırılarak, sadece kullananlardan alınması lazım. Aracı olmayandan ise asfalt parası alınmamalı" dedi. 


Teleferik çok önemli 

Trafiğin rahatlatılmasında toplu taşımacılığın çok önemli olduğunu, bu sistemler içinde Teleferik taşımacılığının da ön plana çıkmaya başladığına değinen Gökçek,"İki yerde daha teleferik hattı yapmayı planlıyoruz. Birincisi Dikmen Vadisi'nde. Dikmen Vadisi'nin içinden geçecek. Diğer yandan Etlik hastaneler bölgesinden Sıhhiye'ye kadar olacak. 


Trafik denetleme yetkisi bizde olmalı 

Trafik ile ilgili sorunların en aza indirilmesi için trafik denetleme yetkisinin büyük kentlerde büyükşehir belediyelerinde olması gerektiğini belirten Başkan Gökçek, "Yolu, asfaltı, alt üst geçitleri, çizgiyi, sinyalizasyonu, yön istikametini biz yapıyoruz. Ama trafiği biz yönetemiyoruz. Bunun doğru olması mümkün olamaz. Tüm gelişmiş ülkelerde, bu belediyelerdedir" diye konuştu. 


Ölümlü kazalar en aza indi 

Kişi başma düşen araç sayısının Ankara'da Istanbul'dakinden çok daha fazla olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, tek yönlü ve newjersey bariyerler i ile bölünmüş yollar sayesinde Ankara'da ölümlü kazaların en aza indiğine dikkat çekti. 


Keçiörenlilere müjde 

Keçiören'de çok zor ve özel bir yol projesini hayata geçireceklerini dile getiren Gökçek, "Senatoryum Caddesi'ne giriş çıkışları organize eden Fatih Köprüsü'ne alternati ve ikinci bir yol yapıyoruz. Ama öyle bir yol da yapmalıyız ki trafiğin aksamaması lazım. Uzun süredir çalışılıyor. Gökçek, Keçiörenlerilere Gümiişdere Mahallesinde kentsel dönüşüm yapılacağını da müjdeleyerek, "Hem orası yenilenecek. Hem de buradan elde edilen gelirle yol yapılacak" diye konuştu. 



Posta Ankara


Geri Dön