24 / 04 / 2024

Ankara Elmadağ yolu gayrimenkulün yönünü değiştirdi!

Ankara Elmadağ yolu gayrimenkulün yönünü değiştirdi!

Elmadağ yolunun yenilenmesiyle gayrimenkul yatırımlarının da yönü değişti



Ankara'da yatırımların hızla yükseldiği gayrimenkul sektöründeki canlılık hız kesmeden devam ederken şehrin doğu girişi de cazibe merkezi olmaya başladı. Her şehrin batrya doğru geliştiği örneğinin yaşandığı Başkentte, yıllardır canların verildiği Elmadağ geçidinin yenilenmesiyle yönünü doğuya döndürdü. Batının tıkanması ve ölüm rampalarının da ortadan kalkmasıyla gayrimenkul yatırım şirketleri, yeni yatırımlarını Ankara-Kırıkkale yoluna kaydırmaya başladı. Konuyla ilgili Star Ankara'ya değerlendirmelerde bulunan Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD)  Ankara  Şube Başkan Yardımcısı  ve Barışkent Gayrimenkul Genel Müdürü Barış Aydın, önemli bilgiler verdi. Özel likle Ankara-Kırıkkale arasındaki bölgenin kısa zamanda büyük prim yapacağını belirten Aydın, Ankara'nın 43 il ile bağlantısını sağlayan yolun aynı zamanda kentin gayrimenkulde parlayan yıldızı olduğunu söyledi.

KONUTTA KALİTE EGEMEN

Ankara'da konut alımındaki trendleri kim belirliyor? Şu anda popüler trend nedir?

Türk insanı "ne olursa olsun başımı sokacak bir evim olsun" anlayışından kurtuldu. Bugün sosyal konut projelerinde bile artık kalite anlayışı egemen oklu. Bükere yaşadığımız deprem felaketleri sektörde dayanıklılık ve iyi malzeme kullanımını zorunlu hale getirdi. İnsanımız artık geliri ne olursa olsun çocuğunun spor yapmasını, alış veriş merkezlerinin kendisine yakın olmasını, kültürel aktiviteleri gerçekleştirecek mekânların elinin altında olmasını istiyor. Türk insanının gayrimenkul konusundaki çıtası yükseldi. Ulaşım, sosyal hayat gibi faktörler önemli belirleyiciler oldu. Bu arada her gelir gurubu şehrin muhtelif yerlerinde kendi ihtiyaçlarını karşılayacak yeni yerleşim merkezleri kuruyor.

Ankara'da şu anda gayrimenkule yatırım yapanlara ne tavsiye ediyorsunuz?

Balan burada önemli bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum Kırıkkale bölünmüş devlet yolunun hizmete girmesi kent ekonomisine de büyük fayda sağladı. Ankara'nın 43 il ile bağlantısını sağlayan yol aynı zamanda kentin gayrimenkulde parlayan yıldızı oldu. Ankara'nın yeni yatırım gözdesi Kırıkkale'ye doğru kayıyor. Hizmete açılan yeni yolla beraber yatırımlar ve projeler Kırıkkale'ye doğru kayacak. Temelli bölgesine doğru yapılan ve sıkışan başkent gayrimenkul yatırımları artık bu bölgeye doğru genişleyecek. Başkentin yeni nefes borusu bu bölge olacak. Ankara- Kırıkkale bölünmüş devlet yolunun hizmete girmesinin ardından bölge yatırımcıların adeta istilasına uğradı. Bölgede arsa fiyatları kısa sürede büyük artışlara tanık oldu. Yerli ve yabancı yatırımcılar bize sürekli bu bölgeye yatırım yapmak istediklerini belirtiyorlar. Özellikle 43 ilin Ankara ile bağlantısını kuracak bu yeni yol onları daha da talepkar hale getirdi.

ALTERNATİF OLUŞTU

Kesinlikle bu bölgeye yatırım yapın diyorsunuz?

Ankara'nın gayrimenkuldeki tercihi her zaman Çankaya'dan Gölbaşı'na oradan da Temelli'ye doğru uzanan aks üzerinde olmuştu. Ancak Temelli'de bu aks tıkandı. Kentin büyümesi bu yönde durdu. Bugüne kadar bu aksa bir alternatif oluşmamıştı. Ancak yeni yolun açılması ve doğal zenginlikleri Ankara-Kırıkkale yolunu bir anda öne çıkardı. Özellikle Kızılırmak'ın geçtiği bu bölge Ankara'nın özlediği doğal ortamı da insanlarımıza sunuyor. Ankara merkezden yirmi dakika uzaklıkta olması da bu hattın gelişmesine katkıda bulundu. Hep şehir stresinden bunalan suya hasret Ankaralılar için bu bölge bulunmaz bir önem taşıyor. Şu anda sadece bizim yapım aşamasına geçtiğimiz iki büyük proje start aldı. Yatırımcılarımız çok büyük ve markalı projelerini bölgeye taşıyacaklar. Bu bölge gerek konut gerekse sanayi yatırımı olarak kısa sürede büyük patlama yaşayacak. Doğal güzelliği bunda büyük rol oynayacak. Gönül rahatlığı içinde bu bölgeye yatırım yapanların kısa sürede çok büyük kar elde edeceğini söyleyebiliriz

PROJELER BİLGİ BANKASINA

Bize Barışkent'in çalışmalarından da bahsedecek olursak, Barışkent'i diğer gayrimenkul firmalarından ayıran en büyük özelliklerini sıralar mısınız?

Barışkent Gayrimenkul, bir gayrimenkul projeleri yatırım yönetim şirketi. Uygun arsayı bulup fizibilite çalışması yapmaktan, sonrasındaki projeden mimariye, kiralama işlerinden yönetime kadar tüm süreç içerisinde yer alır. Buraya kadar diğer şirketlerden bir farkımız yok, ama bizle çalışan herkes mutlaka kazanır. Bugüne kadar yaptığımız tüm işlemlerde müşterilerimiz hep kazanmıştır. Barışkent, asla müşterisini hayal kırıklığına uğratmaz. Hep kazandırır. Bu bence segment içinde bizi diğer gayrimenkul firmalanndan ayıran en büyük özellik olmuştur. Bir de Barışkent'in bütün projelerini biriktirdiği bir bilgi bankası bulunmaktadır. Bu banka yine bünyemizde bulunan arge çalışmaları ile beslenmektedir. Arge yatınmlanmızı krize rağmen kesintiye uğratmadık. Banşkent gücünü buradan almaktadır.

Gayrimenkul sektöründe büyük bir marka haline gelen Barışkent, özellikle krizden hiç etkilenmeden nasıl çıktı?

Her şeyden evvel, bu krizde herkesin fren yaptığı zaman biz gaza bastık. O zaman ne oldu biliyor musunuz? Biz öne çıktık... Diğer gayrimenkul firmaları reklamı keserken biz kendimizi çok daha rahat anlattık ve ilgi gördü. Üstelik bunları çok daha ucuz maliyetle yapıp çok daha fazla göz önünde olduk. Düşen reklam fiyatlarından yararlamp sektöre yenilikler getirdik. Ama biz bunu çok mütevazi rakamlarla başardık. Kriz koşullarının avantajlarım kullandık. Az öncede değindiğim gibi arge çalışmalarına hep değer verdik. Alan çalışmalarına, pazar araştırmalarına hep kaynak aktardık. Bir şey hazırdan olmuyor. Bugün yakaladığımız başarının ardında tecrübe, dürüstlük, takım oyunu ve bilgi yatmaktadır.

Barışkent, gayrimenkul dışında sosyal sorumluluk alanında ilklere imza atıyor. Bu çalışmaları nasıl yapıyorsunuz?

Biz bu toplumdan kazanıyor, yine bu topluma bir şeyler vermek isteyen bir kurumuz. Sosyal sorumluluk bizim boynumuzun borcu. Çünkü bu toplum olmazsa biz olmayız ki. Elbette sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Bakınız, 1 yıl içinde Barışkent bu anlamda neler yaptı. Sigara yasağına destek vermek için TÜGÎAD ve Meclis Komisyonu ile birlikte kampanyaya 2 adet alan araştırması ile destek verdik. "Yaşama davet et" adım verdiğimiz kampanyamızda yine TÜGÎAD ve Meclis Komisyonları ile birlikte sokak çocuklarının sorunlarına kamuoyunun dikkatim çekmeye çalıştık. Barışkent olarak zihinsel engelli yavrulanmızın ailelerine destek olmak onlara kamuoyundan destek sağlamak için "Bir dileğim var" adlı sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdik.
Star/Talat Doymuş


Geri Dön