28 / 03 / 2024

Ankara Emniyet Müdürlüğü binası küllerinden doğuyor!

Ankara Emniyet Müdürlüğü binası küllerinden doğuyor!

15 Temmuz hain darbe girişiminde hasar gören ve yıkılan Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün hizmet binası, akıllı bina konseptiyle yeniden yapılıyor. 



FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişiminde ağır hasar gören  Ankara  Emniyet Müdürlüğünün yıkılan hizmet binasının temeli atıldı. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, 32 bin metrekarelik alanda yapımına başlanan ve 85 milyon TL'ye mal olacak yeni binanın 2 yılda tamamlanması planlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, hazırlanan farklı projeler arasından seçtiği bina, Ankara Emniyeti’nin artan ihtiyacını da karşılayacak şekilde dizayn edildi. Akıllı bina konseptinde yapılacak proje, son teknolojik ekipmanlarla donatılacak. Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden esintiler taşıyacak olan bina, çok katlı olmayıp yatay mimari anlayışla tasarlandı.

KALIN DUVARLAR ÖRÜLECEK

15 Temmuz tarihinde hainlerin helikopter ve F16 ile saldırmasından sonra, muhtemel bir terör olayına karşı tedbirler de projede unutulmadı. Yeni binanın duvarları Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da hayata geçirilen kamu binalarında olduğu gibi kalın ve dayanıklı olacak. 15 Temmuz ayından sonra eski bina kullanılmaz hale geldiği için birçok şube müdürlüğü emniyet kampüsü dışında hizmet veriyordu. İnşaatın tamamlanmasıyla şubeler de tek çatı altında toplanacak.

Sosyal alanlar olacak

Otoparkın yeraltına alınmasıyla dış alanın yeşillendirilmesine de imkan sağlanacak. Böylece emniyet kampüsü içerisinde eskiye oranla yeşil alan miktarı artarken personel ve vatandaşın kullanımı için sosyal alanlar da bulunacak.


Geri Dön