26 / 04 / 2024

Ankara Etimesgut'a 2 yeni yaşam merkezi!

Ankara Etimesgut'a 2 yeni yaşam merkezi!

Ankara Etimesgut'un Ahimesut ile Elvan mahalleleri yeni yaşam merkezlerine kavuşuyor. Ahi Elvan Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi’nin inşaatında sona gelindi.



Ankara Etimesgut’un en gözde semtlerinden olan ve ilçenin Bağlıca’ya açılan kapısı olarak anılan Ahimesut ile Elvan mahalleleri yeni bir aile yaşam merkezine kavuşuyor. Etimesgut’ta yeni bir yaşam alanına kavuşmanın heyecanı yaşanıyor. Etimesgut’un en gözde semtlerinden olan ve ilçenin Bağlıca’ya açılan kapısı olarak anılan Ahimesut ile Elvan mahalleleri yeni bir aile yaşam merkezine kavuşuyor. Enver Demirel yönetimindeki Etimesgut Belediyesi’nce yaptırılan ve değeri yaklaşık 20 milyon TL olan Ahi Elvan Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi’nin inşaatında sona yaklaşıldı. Kapalı yüzme havuzu, eğitim, kültür ve sosyal alanları bulunan tesisin kaba inşaatı tamamlandı. 


TÜRK BEYLERİ, KENT KONSEYİ, KORKUT ATA İLE YANYANA

2 bloklu Ahi Elvan Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi, Etimesgut’un en gözde sosyal ve kültürel tesisleri olan Türk Beyleri Kent Meydanı, Kent Konseyi, Sultan Alparslan Parkı ile Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi’mizin de olduğu Ahimesut Bulvarı üzerinde inşa ediliyor. 


YAPIMI EKİM 2015’TE BAŞLADI

Ahimesut Mahallesi’nin başladığı noktada, Elvan Mahallesi sınırları içerisinde, Ahimesut Bulvarı üzerindeki alana inşa edilen Ahi Elvan Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi’ne ilk kazma Ekim 2015’te vurulmuştu. 10 bin metrekare inşaat alanına sahip merkezin ekonomik değeri, belediye kaynaklarına göre 20 milyon TL’yi buluyor. 


MERKEZİ BİR NOKTADA

Tesis, konumu itibariyle birçok kişinin rahatlıkla ulaşabileceği Ahimesut, Elvan, Oğuzlar ve Topçu Mahallelerinin ortak noktasında yükseliyor. Elvanköy Mezarlığı otoban giriş güzergahı üzerindeki merkez tamamen bitirilip açıldığında 7’den 70’e herkese hitap edecek.“YOK” YOK“Ahi Elvan Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi” adı verilen tesis 2 ayrı bloktan oluşuyor. 1. blokta yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, sauna, buhar odası yer alıyor. Bu blok daha çok spor ve eğlence ağırlıklı düşünülüyor. Spor ve eğitim alanlarının da hizmet vereceği blokta fitness, aerobik solanları ile kafeterya olması öngörülüyor. 


SOSYAL DONATILAR

Ahi Elvan Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi’nde eğitim, kültür ve sanat faaliyetleri için ayrı bir blok düşünüldü. Konferans ve seminer gibi etkinlikler için çok amaçlı salon ve eğitim birimlerinin de yer alacağı merkezde, etiSEM birimi de kurulacak. etiSEM’de kişisel gelişim ve mesleki eğitim kursları verilecek.


DEMİREL: BÜYÜK BİR YATIRIM

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, tesisin 2 yılda tamamlanmasını öngörmüş ve “Bu tesis ilçemiz için önemli bir yatırımdır. İnşallah 2 yıl içinde tamamlamak istiyoruz. Tamamlandığında ilçemiz 3. havuzuna, eğitim, kültür ve sosyal alanlarına kavuşacak” demişti.  Kaynak: AHİ’de yeni yaşam merkezi 



Haber Vaktim 


Geri Dön