26 / 04 / 2024

Ankara Gültepe TOKİ Konutları'na yönetim kurulu atandı!

Ankara Gültepe TOKİ Konutları'na yönetim kurulu atandı!

Ankara Altındağ ilçesi Gültepe bölgesindeki TOKİ konutlarında yönetim krizi yaşanıyor. Gültepe TOKİ bloklarına geçici yönetim kurulu atandı.



Ankara Altındağ'da bulunan Gültepe  TOKİ  konutlarında geçici yönetim krizi yaşanmaya başladı. Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) 2014 yılında hak sahiplerine devredilen Gültepe TOKİ bloklarına, Boğaziçi Yönetim A.Ş. tarafından en fazla 1 yıl olmak üzere 3 kişilik ve maaşlı çalışan geçici yönetim kurulu atandı. 3 sene önce göreve başlayan geçici yönetim kurulunun görev süresini doldurmasına rağmen hala görevi bırakmadığı iddia edildi.


570 ŞİKAYET DİLEKÇESİ VERİLDİ

Gültepe TOKİ bloklarında yaşayan daire sahipleri, geçici yönetimin 2 yıldır görevi bırakmamasına ve daire başı 70 liralık aidat toplanmasına rağmen hiçbir hizmet alamamalarına büyük tepki gösteriyor. Daire sahipleri, Toplu Konut Yönetim Planı'nda bulunan ilgili hükümleri hatırlatarak, geçici yönetimin görevine son verilmesinin yetkililerden istiyor. Boğaziçi Yönetim A.Ş tarafından atanan geçici yönetim kurulunun görevden alınması için TOKİ'ye 570 tane şikayet dilekçesi verildiği ancak buna rağmen hiçbir yaptırımın uygulanmadığı hatırlatılıyor. 


MEMNUNİYET ANKETİ YAPILSIN

16 Blok'u içine alan Gültepe TOKİ'de yönetim ile daire sahiplerinin sık sık karşı karşıya geldiği belirtiliyor. Herhangi bir iftiraya maruz kalmamak için ismini vermekten çekinen bölge sakinleri, "Güvenlik sorununu ortadan kaldırmak ve daha iyi bir görünüm sağlamak için çevreye istinat duvarı çektirmek istiyoruz; Delpa Grup'tan bu konuda çok uygun bir teklif aldık. Ancak geçici yönetim buna izin vermiyor. Bloklardan ayda toplam 70 bin TL aidat toplanıyor ancak gördüğünüz gibi hiçbir hizmet alamıyoruz. Biz kendi oturduğumuz yeri kendimiz yönetmek istiyoruz. Burada da demokrasinin uygulanmasını talep ediyoruz. TOKİ'nin gelip burada memnuniyet anketi yaptırmasını istiyoruz" dedi.   


İLGİLİ MADDE ŞÖYLE DİYOR

TOKİ tarafından hazırlanan Toplu Yapı Yönetim Planı'ndaki ilgili madde ise şöyle diyor: "Altındağ Toplu Konutları'nda Toplu Yapı Temsilciler Kurulu oluşuncaya kadar, bu kurulun görevlerini üstlenmek, yetkilerini kullanmak ve kurulun oluşması için gerekli girişim ve çağrılarda bulunmak üzere, bir geçici yönetim kurulabilir. Geçici yönetim en geç toplu yapının bitimini izleyen bir yıl sonrasına kadar devam edebilir. Bu süre her halde toplu yapının kapsamındaki ilk yapı ruhsatının alınmasından itibaren on yıl geçmekle sona erer."  



Haber Vaktim 


Geri Dön