23 / 04 / 2024

Ankara Hacı Bayram Kitapçılar Çarşısı teslim edildi!

Ankara Hacı Bayram Kitapçılar Çarşısı teslim edildi!

Ankara’da Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında yıkılarak yenisi inşa edilen Hacı Bayram Kitapçılar Çarşısı’ndaki 57 dükkan, kura ile eski kiracılarına teslim edildi.



Ulus Tarihi Kent Yenileme Alanı Projesi kapsamında tarihi dokusuna sadık kalınarak yeniden ele alınan Hükümet Caddesi üzerindeki Kitapçılar Çarsısı’ndaki 57 dükkan, Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılarak, yeniden inşa edildi. Dükkanlar, düzenlenen kura töreni ile eski kiracılarına tahsis edildi.


Kura çekiminde inşaat süresince belediye ile işbirliğinde bulunarak sabır gösteren kiracılara teşekkür eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, “Ulus Tarihi Kent Projesi kapsamında Hacı Bayram Veli Cami ve çevresi, tarihi ve manevi niteliğine kavuşuyor. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Çarşı ile ilgili projenin gerçekleşmesinde esnafın mağdur edilmemesi için büyük özen gösterdiklerine dikkat çeken Asım Balcı, esnafa yapılan çalışmalar ve projenin maliyeti hakkında bilgi vererek, “Bu projenin maliyeti ancak 49 yılda çıkacak. Bu bir hizmet projesi hepinize hayırlı bol kazançlar diliyorum” diye konuştu.


TOKİ Haber


Geri Dön