24 / 04 / 2024

Ankara HKMO Yenimahalle'deki tahsis edilen arsaları açıkladı!

Ankara HKMO Yenimahalle'deki tahsis edilen arsaları açıkladı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Ankara Şubesi de, AKP’nin cemaat okullarına tahsis ettiği yerleri, parsel parsel açıklamaya başladı.



TMMOB’ye bağlı Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası  Ankara  Şubesi, AKP’nin cemaat okullarına tahsis ettiği yerleri, “Cemaat’e parsel parsel verilen yerleri açıklıyoruz” diyerek kamuoyuna sundu.


Bugüne kadar yapılan arazi, arsa ve bina tahsisleri ile yasal olmayan süreçlerle yapılan binalara ilişkin açıklama yapılmasını ve hukuki işlemlere başlanmasını isteyen haritacılar, “Darbe girişiminin sorumluları olan bu örgüte nasıl oluyor da bu kadar rahat bir şekilde bu parseller tahsis edilebilmiştir?” sorusunu sordu.


Geçmişte tartışılan belediye ve bakanlıklar eliyle cemaate aktarılan arazilerden iki tanesini açıklayan TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Ankara Şubesi 12. Dönem Yönetim Kurulu, ‘parsel parsel açıklamaların’ devam edeceğini belirtti.


Açıklama şöyle:


Yenimahalle İlçesi’ne ait Varlık Mahallesi 8409.00m2 alana sahip 7564 ada 1 parseldeki cemaate bağlı Özel Hasan Tanık Ortaokulu’nun arazisi, “Güncel tapu kayıtları”nda “Maliye hazinesine ait” bir “tarla” olarak gözükmektedir. Bu taşınmaz, Mayıs 2012 yılına kadar mahallelinin top oynadığı “ortak kullanım alanı” iken bugün cemaatin hizmetinde faaliyet yürüten bir özel okula “tahsis” edildiği görülmektedir.


MEB tarafından gerçekleştirilen bu tahsis sorgulanmalı ve soruşturulmalıdır. “Darbe girişimi” sonrası mühürlenen bu okula, dolayısıyla Cemaat yapılanmasına izin veren yetkililerin ifadesi alınmalı deliller ışığında gerekli idari ve hukuki işlemlere ivedilikle başlanmalıdır.


Yine Yenimahalle İlçesi’ne ait Varlık Mahallesi 2011 yılında inşaatına başlanan 5798 ada 1 parseldeki Turgut Özal Üniversitesi Öğrenci Yurdu yine Maliye Hazinesine ait bir parsel üzerindedir. Güncel tapu kayıtlarına göre 2157.00m2 alana sahip 5798 ada 1 parseldeki yurt, darbe girişiminin hemen ardından mühürlenmiştir.


Cumhuriyet


Geri Dön