19 / 04 / 2024

Ankara İskitler'deki kaçak yapılar için yıkım tebligatı!

Ankara İskitler'deki kaçak yapılar için yıkım tebligatı!

Altındağ Belediyesi, İskitler'de bulunan metruk yapıların sahiplerine tahliye tebligatı gönderdi ve binaları yıkmalarını istedi.



Ankara'nın İskitler bölgesinde bulunan metruk yapılar için  Ankara  Valiliği ve Altındağ Belediyesi harekete geçti. Hürriyet Gazetesi'nden Murat Yılmaz'ın haberine göre; belediyeye gönderilen resmi yazıda bölgede bulunan asayiş olaylarıyla ilgili açıklamalar yapan Ankara Valiliği, metruk binaların can ve mal güvenliği açısından riskli olduğunu kaydederek 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 39. Maddesi kapsamında işlem yapılmasını kaydetti. Altındağ Belediyesi de, bölgede incelenen metruk yapıların sahiplerine tahliye tebligatı gönderdi ve binaları yıkmalarını istedi. Yıkımların yapılmamasıyla ilgili belediyenin yıkım işlemlerini kendisinin yapacağını kaydetti.

ÇALIŞMALARA HIZ VERİLMELİ

Ankara Valiliği tarafından belediyeye 18 Temmuz’da gönderilen yazıda, “Başta kaçak elektrik ve su kullanımına son verilmesi, ilgili belediye başkanlığınca kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmesi ile beraber mevcut binaların bir kısmının metruk bina olabileceği, diğer binaların ise özellikle deprem riski (can ve mal güvenliği) açısından önem arz ettiği, ciddi emniyet ve aşayiş sorunlarının olduğu da göz önünde alındığından, belediye başkanlığınca öncelikle 3194 sayılı Kanunun 39. Maddesi kapsamında işlem tesis edilmesi...” ifadeleri kullanıldı.

YETKİ ALTINDAĞ BELEDİYESİ’NDE

Valiliğin talebi sonrasında İskitler’de bulunan binaların sahiplerine tahliye ile ilgili tebligat gönderen Altındağ Belediyesi, Büyükşehir Meclisi’nin 12 Ocak 2018 tarihli kararına dikkat çekti ve Çubuk Çayı ve Turgut Özal Bulvarı arasında kalan İskitler Merkezi İş Alanları (MİA) Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı 2. Etap 2. Kısım bölümünde bulunan uygulama yetkilerinin kendilerine devredildiğini kaydetti.


Geri Dön