20 / 04 / 2024

Ankara-İstanbul arası trenle 1.5 saate iniyor!

Ankara-İstanbul arası trenle 1.5 saate iniyor!

Ankara-Eskişehir hattında Yüksek Hızlı Tren projesini başarı ile uygulayan TCDD, şimdi de Ankara-istanbul arasını 1.5 saate indirecek bir projeyi hayata geçirmeye çalışıyor



Bu kapsamda TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, beraberindeki Çinli heyetle birlikte Ankara-İstanbul arasını 1.5 saate indirecek hızlı tren projesinin Ayaş-Beypazan-Çayırhan hattında incelemelerde bulundu.

Karaman, hızlı tren projesi için en iyi güzergâhın Sincan-Ayaş-Beypazarı-Çayırhan hattı olduğunu söyledi. Çin ile Türkiye arasında demiryolları alanında işbirliği anlaşması imzalandığını ifade eden Karaman, şunları söyledi: "Anlaşma çerçevesinde, Çinli teknik heyetle beraber Ankara-istanbul sürat demiryolu güzergâhında incelemeler yapıyoruz. Hızlı tren yolunun yeni teknolojiyle yapılıp yapılamayacağını araştırıyoruz. Biliyorsunuz, tünel teknolojisi ve viyadük teknolojisi gelişti.

Çinlilerin geliştirdiği teknolojiyle yapılabilir mi Buradan da hedefimiz daha hızlı bir tren yolu ile Ankara-istanbul arasını 1.5 saate düşürmek. Sadece burada değil, Kars'a kadar olan tarihi ipekyolu'nu canlandırmak için iki ülke bakanları protokol imzalad/lar. Onun için Ayaş-Beypazarı-Çayırhan arasında bulunan tren yolu ağında incelemelerde bulunduk."
Çin Demiryolları Bakanı Liu Zhijun, 7 Ekim tarihindeki  Ankara  ziyaretinde Yüksek Hızlı Trenle (YHT) Polatlı'ya kadar seyahat etmişti.


Geri Dön