29 / 03 / 2024

Ankara-Kayseri YHT projesinin sözleşmesi haftaya imzalanacak!

Ankara-Kayseri YHT projesinin sözleşmesi haftaya imzalanacak!

Ankara-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Proje çalışmalarının bitirildiğine dikkat çeken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan kredi onayı alındı ve müjde veriyorum ihalesi yapıldı. Haftaya sözleşme imzalanacak” diye konuştu. 



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda 2021'e, ülkedeki ve Kayseri’deki yatırımlara ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Özhaseki, “Kayseri-Ankara Otoban Bağlantı Yolu çalışmaları devam ediyor. Bu yıl tamamlanmasını bekliyoruz. Bilindiği üzere Ankara-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Proje çalışmaları tamamlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan kredi onayı alındı ve müjde veriyorum ihalesi yapıldı. Haftaya sözleşme imzalanacak” diye konuştu.

Ankara-Kayseri YHT projesinin sözleşmesi haftaya imzalanacak!

20 milyar liralık yatırım yapılacak

2021 yılında Kayseri’ye 6 milyar 733 milyon 220 bin Türk Lirası değerinde yatırım getirdiklerinin altını çizen Mehmet Özhaseki, son 19 senede ise yatırım miktarının 44,7 milyar TL'ye ulaştığını vurguladı. Kayseri’de devam eden kamu yatırımlarıyla ilgili de konuşan Özhaseki, şunları kaydetti: 

Ankara-Kayseri YHT projesinin sözleşmesi haftaya imzalanacak!

"510 milyon 206 bin TL değerinde Belsin-Terminal-Şehir Hastanesi-Nuh Naci Yazgan-Mobilyakent Raylı Sistemi’nin temelini yakın zamanda atmıştık. 7 km, 11 istasyonlu raylı sistemimiz 2022 yılı içinde tamamlanacak. 2021’de 75 yataklı Bünyan ve Yahyalı Devlet Hastaneleri hizmete aldık. Develi ve Sarız hastanelerimizin inşaatları tamamlandı, önümüzdeki günlerde hizmete girecek. Aspilsan Enerji AŞ tarafından Mimarsinan OSB’de yapılacak sabit yatırım tutarı 750 milyon TL olan, stratejik bir ürün olan lityum-iyon batarya üretimi projesinin temelini atmıştık. Bu tesiste hem savunma sanayisi hem özel sektörün ihtiyacı karşılanacak hem de ilerleyen dönemlerde farklı tip, boyut ve teknolojilerdeki pil hücrelerinin geliştirilmesi çalışmalarına devam edilecek."

İstanbul'daki raylı sistem uzunluğu 354,3 kilometreye çıkacak!

Geri Dön