28 / 03 / 2024

Emlak Konut Kazlıçeşme projesinin sözleşmesi imzalandı!

Emlak Konut Kazlıçeşme projesinin sözleşmesi imzalandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut Kazlıçeşme projesinin sözleşmesi Özak, Yenigün ve Delta proje ile imzalandı.



ÖZAK Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın liderliğindeki konsorsiyumun rekor ihale bedeliyle kazandığı Kazlıçeşme arazisinde tüm prosedürler tamamlandı ve imzalar atıldı.

 

Emlak Konut Kazlıçeşme projesinin sözleşmesi imzalandı!


İhale işlemlerinin tamamlanmasıyla Türkiye’ye güvenini ortaya koyan ÖZAK GYO’nun liderliğindeki konsorsiyum, Kazlıçeşme’ye İstanbul’u marka yapacak konut, ofis, perakende, eğlence ve kültür merkezleri içeren karma proje geliştirecek.

 

Konsorsiyum,  araziye verdiği fiyat ile gayrimenkul sektöründe çıtayı bir kademe daha yükselterek; Avrupalı gayrimenkul yatırımcılarını da Türkiye’ye çekecek.

 


Türkiye’nin ekonomik gelişimine büyük katkı yapan emlak sektörü, yerel seçimlerin ardından yeniden hız kazanıyor. Sektörde yeni dönemine damga vuracak projeler arasında gösterilen ve ihale işlemleri tamamlanan Zeytinburnu’ndaki Kazlıçeşme arazisinin devriyle ilgili yasal işlemler tamamlandı ve imzalar atıldı.


Emlak Konut Kazlıçeşme projesinin sözleşmesi imzalandı!


Türkiye’ye güvenini ortaya koyan ÖZAK-Yenigün-Delta-Ziylan Adi Ortaklığı, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile son imzaları atarak projenin hayata geçmesi için gün saymaya başladı.  Marmaray  ve araçlı tüp geçit istasyonlarına olan yakınlığı ile de dikkat çeken projede, Özak GYO yüzde 54 payıyla konsorsiyum lideri olurken; Ziylan’ın payı yüzde 30, Yenigün’ün payı yüzde 15 ve Delta’nın payı yüzde 1 olarak gerçekleşti.


Finanstan bankacılığa, mobilyadan konfeksiyona, madencilikten demir çeliğe kadar 40 sektöre dinamizm katan emlak sektörü; üzerindeki durgunluğu nisan ayı ile birlikte atıyor. Birçok marka projenin lansmanının yapılacağı bu döneme, ÖZAK Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı da başrolünü üstlendiği konsorsiyumla sinerji katacak. Bu sinerjiyle birlikte ekonomik dinamikleri de ateşleyecek olan ortaklık, Kazlıçeşme’deki arazisine İstanbul’u marka şehirler arasına sokacak uluslararası kimlikli bir proje hazırlıyor.



Hedef Avrupalı Yatırımcılar


 Konsorsiyumun hedefinde, alışılmışın dışında, Ortadoğulu yatırımcıların yanı sıra Avrupalı gayrimenkul yatırımcıları da olacak. Böylece Türkiye gayrimenkul pazarına, Avrupalı yatırımcılar bu proje ile giriş yapmış olacak ve hem hedefi hem de verilen fiyatla, sektörün çıtası bir kademe daha artırılarak yeni, güçlü bir döneme geçiş yapılacak.


 


Karma proje gelecek


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından geçtiğimiz ocak ayında ihalesi yapılan "Zeytinburnu Kazlıçeşme Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi''ni toplam geliri  4 milyar 240 milyon lira rekor bedel ile kazanan ÖZAK GYO ve  konsorsiyum ortakları, bunun bir milyar 568 milyon 800 bin lirasını arsa satış karşılığı şirket payı toplam geliri olarak paylaşacak. Arazide; otel, konut, rezidans, ofis, perakende, eğlence ve kültür alanlarından oluşan karma proje geliştirilecek.


İstanbul’da en iyi lokasyonlardan biri olarak gösterilen deniz cepheli Kazlıçeşme’deki 111 bin 262 metrekarelik alana sahip araziye uluslararası mimarların seçeceği, şehre değer katacak bir proje öngörülüyor.


Emlak Konut Kazlıçeşme projesinin sözleşmesi imzalandı!


Emlak Konut GYO tarafından yapılan açıklama şöyle;


Şirketimiz projelerinden "İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" nin sözleşmesi, Yüklenici "Özak Gayrimenkul Yat. Ort. A.Ş.~Yenigün İnş. San. ve Tic. A.Ş. ~ Delta Proje İnş. Tur. San. ve Tic. A.Ş.~Ziylan Gayrimenkul Yat. ve Yön. A.Ş. İş Ortaklığı" ile 08.04.2014 tarihinde imzalanmıştır.



Özak GYO tarafından yapılan açıklama şöyle;


16.01.2014, 14.03.2014, 21.03.2014 ve 02.04.2014 tarihli özel durum açıklamalarımız ile kamuya duyurduğumuz, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Emlak Konut GYO) tarafından ihalesi yapılan "Zeytinburnu Kazlıçeşme Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'' ile ilgili prosedürler tamamlanmış olup; Emlak Konut GYO ile Özak GYO-Yenigün-Delta-Ziylan Adi Ortaklığı arasında sözleşme imzalanmıştır. Sözleşmeye istinaden ilk taksit olan 235.320.000 TL ortaklar tarafından Emlak Konut GYO hesabına gönderilmiştir. Adi ortaklık içinde Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. % 54 payıyla konsorsiyum lideri olurken; Ziylan Gayrimenkul Yatırım ve Yönetim A.Ş'nin payı % 30, Yenigün İnşaat San.ve Tic.A.Ş.'nin payı % 15 ve Delta Proje İnş.Tur.San.ve Tic.A.Ş.'nin payı % 1 olarak gerçekleşmiştir.  


İhaleyi 4.240.000.000 TL bedel ile kazanan ve Emlak Konut GYO ile sözleşme imzalayan Özak GYO ve konsorsiyum ortakları, bunun 1.568.800.000 TL' sını arsa satış karşılığı şirket payı toplam geliri olarak paylaşacaktır. Otel, konut, rezidans, ofis, perakende, eğlence ve kültür alanlarından oluşan karma projenin geliştirileceği arazi, 111.262 m2 'lik alana sahiptir.


Tasarruf sahiplerimize ve kamuoyuna duyurulur.



Geri Dön