23 / 04 / 2024

Ankara Mamak'ta konut mağduru kalmayacak!

Ankara Mamak'ta konut mağduru kalmayacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında başlattığı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.



Sosyal belediyecilik ilkesiyle Ankara'da kentsel dönüşüm ve toplu konut anlayışını bir adım öteye taşıyan  Ankara  Büyükşehir Belediyesi, şehre yakışır kaliteli ve sosyal donatı alanlarına sahip konutları hak sahiplerine kazandırıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, “Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında daha önce Belediye Meclisi kararıyla sözleşme dışı bırakılan daireler hak sahiplerine kura çekilişiyle daha erken olarak teslim edilecek. Noter huzurunda yapılacak kura çekilişi, bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda saat 09.30’da ve 10.30’da gerçekleştirilecek.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN KONUT MAĞDURLARINA ALTERNATİF ÇÖZÜMLER

Senelerdir Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim alanındaki konutlarına kavuşmayı bekleyen vatandaşlara modern ve yaşanabilir alanlar sunmayı hedefleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi, konut mağdurlarına alternatif çözümler de üretiyor.

Kentsel dönüşüm alanı içerisindeki 58 daire daha önce sözleşmesi yapılmış fakat konutunu teslim almamış vatandaşlara, sözleşme tarih sırası ve etap farkı gözetilmeksizin kuraya katılma hakkı da verilecek. Bu yöntem sayesinde kuraya katılmak isteyen hak sahipleri konutlarına daha önce kavuşma imkanına sahip olacak.

 PANDEMİ KURALLARINA UYGUN KURA ÇEKİLİŞİ

4. Etap Okyanus Konutları’ndaki 31 adet 120 metrekarelik daire ve 16 adet 100 metrekarelik daire başta olmak üzere 5. Etap Zirve Konutları’nda bulunan 10 adet 100 metrekarelik daire ile 1 adet 80 metrekarelik daire için hak sahiplerinden 1’er kişi pandemi kurallarına uygun olarak kura çekilişine katılım gösterecek.

Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla yoğun mesai harcadıklarını dile getiren Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı Hüseyin Gazi Çankaya, alternatif çözümler üreterek hak sahiplerini sevindireceklerini belirtti. Geçmiş dönemlerde teslim edilmeyen konutlar sebebiyle mağduriyet yaşayan vatandaşlara konutların tamamını vermek istediklerini dile getiren Çankaya, şöyle konuştu:

“Mevcutta daha önce bitirilmiş ve teslim edilmiş olan konutlar var. Kuraya dahil edilmemiş 58 adet konutu kura yoluyla vatandaşlarımıza vermek istiyoruz. Hak sahipleri yeni inşaat yapılıp inşaat süresini beklemek istemezlerse bu konutları teslim alabilecek.”             

Farklı katlarda yer alan daireler, talep olmaması halinde Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale usulüyle satışa çıkarılacak.

Ankara'daki üniversiteler bisiklet yollarına kavuşuyor!


Geri Dön