18 / 04 / 2024

Ankara Mimarlar Odası'ndan mania hattının kaldırılmasına tepki!

Ankara Mimarlar Odası'ndan mania hattının kaldırılmasına tepki!

Etimesgut ve Yenimahalle bölgelerinde kaldırılan mania hattının kaldırılmasında Mimarlar Odası Ankara Şubesi tepki gösterdi. Tezcan Karakuş Candan ise “Mania hattı kalkınca Eskişehir yolu Manhattan olur." açıklamasında bulundu.



Ankara’nın çevresinde bulunan sivil ve askeri havaalanları için uygulanan ve bu bölgelerde belli bir yükseklikten sonra yapılaşmaya izin verilmeyen ‘’Mania hattı yasağı’’ delinmeye çalışılıyor.


Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek,“Mania hattı, yapılan görüşmeler sonucunda Etimesgut ve Yenimahalle bölgelerinde kaldırıldı. Güvercinlik Havaalanı konusunda da Savunma Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile görüşmelerimiz sürüyor” açıklaması yaptı.


MANHATTAN OLUR

Mimarlar Odası  Ankara  Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ise “Mania hattı kalkınca Eskişehir yolu Manhattan olur. 70 katlı 80 katlı yapılarla kent, kent olmaktan çıkar. Ankara’nın altyapısı bunu kaldırmaz. Böyle bir karar kentin insan öncelikli değil, yağma öncelikli değişeceğinin göstergesidir. Ankara Cumhuriyetin başkentidir, yağma imparatorluğunun değil'' dedi.


Mimarlar Odası Ankara Şubesi Kent İzleme Merkezi Danışma Kurulu üyesi Ulaşım uzmanı Erhan Öncü'de mania hattının kaldırılmasına “ Ankara'da her şeyi kitleyecekler” diye tepki gösterdi.


Sözcü




Haber Aydınlık Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Mania hattının kaldırılmasını değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara'nın yağmalanmasının önünün açıldığını söyledi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek önceki gün yaptığı açıklamada Mania hattının Etimesgut ve Yenimahalle bölgelerinde kaldırıldığını, Çankaya bölgesini ilgilendiren Güvercinlik Havaalanı ile ilgiliyse Milli Savunma Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile görüşmelerinin sürdüğünü belirtmişti. Mania hattının kaldırılmasını değerlendiren Candan, "Gökçek, 70-80 katlı yapılarla kenti içinden çıkılmaz hale getirecek. Tamamen bir yağma sürecine doğru girilmiş. Karar alınır alınmaz bunu yargıya taşıyacağız. Bu Ankara'nın geriye gitmesinin bir göstergesidir. Ankara nefes koridorlarını kaybediyor. Eskişehir yolundaki plansız büyüme kenti içinden çıkılamaz noktaya getirecek. 1/25000 Nazım İmar Planı tartışmalı bir plandı, davalar açıldı lakin o tartışmalı plan bile onaylandıktan sonda ona uyulması gerekiyor. 1/25000 Nazım İmar planı on bin kez delinmiş durumda. Bütün bu kararlar kapalı kapılar ardında yeni bir nazım imar planının hazırlandığını gösteriyor. Bütün bunlar yasal kılıf bulunması üzerine planlanıyor" dedi. 




Aydınlık Gazetesi



Geri Dön