28 / 03 / 2024

Ankara-Niğde Otoyolu 2. kesimi 29 Ekim'de tamamlanacak!

Ankara-Niğde Otoyolu 2. kesimi 29 Ekim'de tamamlanacak!

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak için Niğde'ye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Niğde Otoyolu'nun 2. kesimini 150 kilometre olarak 29 Ekim tarihinde açmayı planladıklarını söyledi.



 

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak için Niğde'ye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bor terminal kavşağı, Niğde-Kayseri kara yolu Ata Sanayi geçidi, yapımı süren Tepeköy-Çiftlik yolu şantiye alanını ve Ankara-Niğde Otoyolu Niğde gişelerini ziyaret etti, çalışmalara ilişkin bilgiler aldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, daha sonra Ankara-Niğde Otoyolu Niğde gişelerine giden Bakan Karaismailoğlu, yetkililerden bilgi aldı, çalışmaları süren 2. kesimden araçla geçerek incelemeler yaptı.

Bakan Karaismailoğlu, burada gerçekleştirdiği açıklamada da otoyolun 2. kesimini 150 kilometre olarak 29 Ekim tarihinde açmayı planladıklarını belirterek, "Konforu, standartları yüksek, güvenliği en üst noktada olan bir yoldan bahsediyoruz. Bu aksın tamamlanmasıyla Ankara'dan Niğde ve Şanlıurfa'ya kadar uzanan uluslararası bir otoyol ağının ülkemiz içindeki önemli kısmı tamamlanmış oldu. Ankara-Niğde Otoyolu'nun tamamlanmasıyla yaklaşık 1 milyar 600 milyon liralık tasarruf sağlanacak." diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ankara-Niğde Otoyolu paylaşımı!


Geri Dön