25 / 04 / 2024

Ankara Ofis Kulesi'nde Guardian Glass imzası! 

Ankara Ofis Kulesi'nde Guardian Glass imzası! 

Anmahian Winton Architects ve rggA Mimarlık işbirliği ile tasarlanarak Ankara'nın batısını bağlayan Otoyol aksı üzerinde yükselen Ankara Ofis Kulesi'nde Guardina Glass imzası var. 



Boston merkezli Anmahian Winton Architects'in tasarladığı ve yerel danışmanlığını rggA Mimarlık'ın yürüttüğü  Ankara  Ofis Kulesi yeni nesil bir ofis binası. Bina teknopol modeli ile ilgilenen yerli ve yabancı yüksek teknoloji şirketlerine hizmet için tasarlandı. 

Ankara Ofis Kulesi nde Guardian Glass imzası! 


Binanın en çarpıcı özelliği, büyük ölçekli yatay ahşao panjur yığını örten minimal geometrideki cam hacmin yemyeşil bir bahçe içinden yükselmesi. Guardian Glass’ın  Guardian UltraClear® ve Guardian SunGuard® SN 70/37 kaplamalı cam ürünleri ile bu özellik bir kez daha vurgulanıyor. Yüksek performanslı giydirme cephe ile kaplu binada kullanılan Guardian UltraVlear ve Guardian SunGuard SN70/37 kaplamalı cam, çok amaçlı kaplamasıyla yapay ışık için ihtiyacı azaltıyor. İzleyicinin bakış açısına göre cephede farklı desenler sunan yapı yapı, Chicago Athenaeum tarafından düzenlenen 2018 Uluslararası Mimarlık Ödülleri'nin "En İyi Yüksek Yapı" kategorisimde ödül almaya hak kazana 100 projeden biri seçilmişti. 


Geri Dön