20 / 04 / 2024

Ankara Otonomi faaliyete geçiyor!

Ankara Otonomi faaliyete geçiyor!

Ankara’da yükselen ve Avrupa’nın en büyük oto AVM’si OTONOMİ, faaliyete geçiyor. OTONOMİ’de 551 showroom ve 10 oto plazanın yanı sıra sosyal donatı alanları da yer alıyor.



Ankara’da yapımı hızla süren Avrupa’nın en büyük otomotiv AVM’ sinin faaliyete geçişi için geri sayım başladı. Başkent’teki tüm oto galerilerini bünyesinde toplayacak OTONOMİ, faaliyete hazır hale geldi. Başkent Oto Galericiler Derneği tarafından Mayıs 2013’te, Esenboğa yolunda 375 dönümlük alan üzerinde temeli atılan proje, iki yıl gibi kısa bir süre içinde tamamlanarak faaliyete geçiyor. Yaklaşık 850 milyon lira ile Ankara’daki en büyük özel sektör yatırımlarından biri olan mega proje, otomobil tutkunlarını, bu işin ticaretini yapanlarla prestijli, özel bir mekanda buluşturacak. OTONOMİ, galerilerin yanı sıra sosyal donatı ve yaşam alanları ile sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da benzeri olmayan bir proje. Vatandaşlar, OTONOMİ’de kandırılma endişesi olmadan gönül rahatlığı ile otomobil alabilecek. 


Otomotivde yeni bir dünya kuruluyor

OTONOMİ Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç’un verdiği bilgilere göre, yerleşke içinde oto galerileri 375 bin metrekarelik bir alanda toplanacak. OTONOMİ’de 551 showroom ve 10 oto plazanın yanı sıra 13 işyerinden oluşan teknik servis bölümü, meydan ticarethane ve ofisleri 28 işyeri, 48 ofis, akaryakıt istasyonu ve bir beş yıldızlı otel yer alacak. Cafe ve restorantlar, bankalar, noter ve trafik tescil bürosunun da yer alacağı OTONOMİ, sadece araç alım-satımının yapıldığı bir merkez değil, aynı zamanda kuru temizlemeden kırtasiyeye, camiden alışveriş köyüne tüm yaşam alanlarıyla adeta küçük bir şehir olacak. 


Günde 11 bin ziyaretçi

OTONOMi, günlük 11 bin ziyaretçi ağırlayacak ve yapılan trafik etütlerinde 9 bin aracın aynı anda giriş çıkış yapabileceği kapasitede tasarlandı. Otomobil ya da başka bir motorlu araç almak isteyenler aradığı her modeli OTONOMİ’de bulabilecek. Alıcı beğendiği ve satın almaya karar verdiği aracı OTONOMİ içerisindeki pistte test edebilecek, aracın A’dan Z’ye tüm kontrolünü yaptırabilecek. Bu kontrol sonucu sağlam çıkan araca OTONOMİ tarafından 1 yıllık garanti verilecek.  


Ankara trafiği rahatlayacak

Ankara trafiğinin, 13 binin üzerindeki aracın çekilmesiyle rahatlayacağını belirten Erkoç, oto galerilerin yoğunlaştığı Emek, Bahçelievler, Aydınlıkevler, Cebeci ve Çankaya’daki kaldırım işgalleri, otopark sorununun da son bulacağına işaret etti. Erkoç, OTONOMİ’yi havalimanının yanı başında kurarak hedef kitlesini genişlettiklerini de söyledi.


Star


Geri Dön