28 / 03 / 2024

Ankara Sincan Saraycık'taki kentsel dönüşüm engelleniyor mu?

Ankara Sincan Saraycık'taki kentsel dönüşüm engelleniyor mu?

Daha önce Çinçin'de sahneye çıkan provokatörler, bu kez mesken edindikleri Sincan Saraycık'taki kentsel dönüşüm projesini sosyal medyadan ortaya attıkları yalanlarla engellemeye çalışıyor.



Çinçin Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümden kaçanlar Sincan'daki Saraycık Mahallesi'ne yerleşince bölge bir anda uyuşturucu madde ticareti, hırsızlık gibi illegal suçların yuvası haline geldi. Bu sorunların çözümü ve Sincan'a yepyeni bir yaşam alanı kazandırmak için harekete geçen Sincan Belediyesi,  TOKİ  ile yaklaşık 20 bin konut, 7 cami, 6 sosyal tesis ve alışveriş merkezi, 10 okul, 1 hastane ve 2 kapalı pazar yerinin yer aldığı dev bir projeye imza attı. Saraycık Mahallesi'ndeki gerçek hak sahipleri ile görüşen TOKİ halkın yüzde 80'i ile anlaşma sağladı. 


"İMZANIZI ÇEKİN" 

Yapılan anlaşmaların ardından bölgeyi kendine mesken tutan bazı grupların da kışkırtması ile provokatörler sahneye çıktı. Saraycık'ta halkın kafasında soru işaretleri oluşturmaya çalışan provokatörler sosyal medyada kurdukları gruplarla mahalleliyi etki altına almaya çalışıyor. Kurulan bu sosyal medya gruplarında Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna'nın ağzından yalan beyanlar yazarak, imza atan hak sahiplerinin imzasını geri çekmesini istiyor. 


"HALK İSTEDİ YAPTIK" 

Bu provokasyonu fark eden Sincan Belediyesi avukatları sosyal medyada proje hakkında yalan beyanlarda bulunanları tespit ederek suç duyurusunda bulundu. Vatandaşın haklarının zayi olmasına izin vermeyeceğini belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "TOKİ'nin hayata geçireceği proje Türkiye'de örnek projeler arasında gösteriliyor. Bu proje halkımızın fikir ve taleplerine göre şekillendirildi. Kaldı ki masaya oturan vatandaşların yüzde 80'i memnun oldu ve projeye onay verdi. Her şey açık, şeffaf ve adil bir şekilde masaya konuldu. Buna nifak sokmak isteyenler var. Ama ben buna izin vermem. Hak sahiplerinin alın terlerini bize emanet ederken içine tereddüt düşürmeye çalışan simsarlara müsaade etmem. Bireysel olarak benim hakkımda yalan beyanlarda bulunanlara da dava açıyorum" diye konuştu. 


'SAMİMİ PROJE'

Başkan Tuna ,"Sincan halkımızın sabırsızlıkla beklediği bir proje Saraycık Kentsel Yenileme Projesi. Biz vatandaşımızın daha iyi koşullarda bir hayat sürmesi için çaba sarf ediyoruz. Ne bizim belediye olarak ne de TOKİ'nin buradan bir rant veya kâr beklentimiz yok. Burada hak sahiplerinin daha fazla imkandan yararlanmasını istedik. Bunun için ince elendi, sık dokundu ve vatandaşımızın haklarını gözeterek bir çalışma ortaya konuldu. Vatandaşın arazisi, evinin enkaz bedelleri ve ağaçlarının değerleri hesaplamalarda yer aldı. TOKİ burada sadece inşaat maliyetini alıyor. Hepsi vatandaşa yansıtılıyor. Vatandaşımız bizim bu samimi tavrımızı bildiği için bu projeye büyük destek veriyor. Burada sadece konut değil 7 cami, 6 sosyal tesis, 2 kapalı pazar yeri, 1 sağlık tesisi ve 10 eğitim tesisi yapılıyor" dedi. 


TURAN: TEK KURUŞ KAR AMACI YOK!

TOKİ Başkanı Ergün Turan da Saraycık Projesi imza töreninde Saraycık Projesi'nde TOKİ'nin tek kuruş kâr beklentisi olmadığını ve tüm kârın da hak sahiplerine aktarıldığını ifade ederek projenin bu yönüyle örnek bir proje olduğunu belirtmişti. 


Sabah


Geri Dön