10 / 05 / 2024

Ankara Sincan'daki 20 bin konut yenileniyor!

Ankara Sincan'daki 20 bin konut yenileniyor!

Ankara Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna. katıldığı özel bir radyo kanalına konuk oldu. Tuna, hizmetlerini ve projelerini anlattı.



Ankara Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna. katıldığı özel bir radyo kanalına konuk oldu, hizmetlerini ve projelerini anlattı. Sincan'ın gelecek 10 yıl içinde Ankara'nın sanayi, istihdam ve kültür merkezi olacağım belirten Başkan Tuna, Sincan'ın çok önemli bir gelişme gösterdiğinin de altını çizdi. Son günlerde yaşanan terör olaylarım da kınayan Başkan Tuna. 'Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine ve Milletimize başsağlığı diliyorum." dedi. 


canlı yayında sincan'a anlattı 

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Efsane Hüseyin'in programına katıldı. Radyo Banko'da Efsane Hüseyin'in sorularını yanıtlayan Başkan Tuna, canlı yayında Sincan'ı anlattı. Sincan'ın hızla büyüyen ve gelişen bir seyir izlediğini belirten Başkan Tuna. "El birliğinden güç doğar, bereket doğar. Hep birlikte Sincan'ı çok güzel yarınlara taşıyacağız." dedi. Son günlerde artan terör olaylarım da değerlendiren Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "İç ve dış odakların temsilcileri ülkemizde çalışmaya başladı. Cumhurbaşkanımız. Başbakanımız, emniyet güçlerimizin ve askerlerimizin kararlılığı ile operasyonların netice verene kadar süreceğine inanıyorum. Millet olarak birlik olma vaktindeyiz. El ele verirsek hiç bir terör örgütü emellerine ulaşamaz" dedi. 


saraycık yenileniyor 

Tapudaki işlemler bittikten sonra TOKİ'nin kısa sürede ihaleleri tamamlayarak inşaata başlayacağını duyuran Başkan Tuna. Saraycık Mahallesinde yenilemenin detaylarını da anlattı. Vatandaşların sorularını yanıtlayan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Saraycıkta 20 bin konutta 80 bin kişiye yaşam alanı oluşacağım ifade etti. Saraycık'taki yıkımın başladığına vurgu yapan Başkan Tuna, tapu işlemlerinin tamamlanmasına müteakip başlayacak inşaatların normal şartlarda 18 ay ile 24 ay arasında tamamlanacağını belirten Başkan Tuna. 'Tapudaki işlemler ne kadar kısa sürede tamamlanırsa inşaatlarda o kadar kısa sürede başlar" dedi. 



ikinci çevre yolunun ilk adımı 

Ankara çevre yolunun gelecekte yetersiz kalabileceğini vurgulayan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna. "Şu an bir çevre yolu yetiyor gibi görünüyor. Ancak eskiden birinci çevre yolundan 510 araç geçerken şimdi orada da yoğun bir trafik var. Yapılacak bu bağlantı yolları projemiz birinci çevre yolunun paralelinde yer alıyor. İkinci bir çevre yolunun ilk adımı olacak diyebiliriz. İhale süreci devam ediyor. İhalenin ardından inşaat başlayacak" dedi. üniversite geliyor Yenikent'e uzanacak olan banliyö hattının bir durağının da Akçaören de olduğunu belirten Başkan Tuna; "Akçaören Bölgemizde 4500 dönümlük bir üniversite alanımız var. Banliyö hattının buraya uzanması ile birlikte Üniversitenin buraya daha çabuk yapılmasının da önü açılıyor" dedi.  


480 yataklı hastane 

Sağlık Bakanlığının Sincan'da yürüttüğü 480 yatak kapasiteli hastane projesini de yakından takip ettiklerini belirten Başkan Tuna, "Sincan'da mevcut olan iki devlet hastanesinin yanı sıra Sağkk Bakanlığının Ayaş yolu üzerine 160 bin m2'lik alana yapacağı yepyeni hastane aynı zamanda Ayaş, Güdül, Beypazarı ve Nallıhan'a da hitap edecek. Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu'na ve ekibine de gayretli çalışmaları için şükranlarımı sunuyorum" dedi. 


kongre-kultur merkezi 

Sincan'ın hayaline kavuştuğunu belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Kültür ve Kongre Merkezi'nüı müjdesini verdi. 30 bin m2'lik kapalı alaııı ile Sincan'ın yükselen değerine değer katacak olan Merkezi Radyo Banko dinleyicisi ile paylaşan Başkan Tuna; "1500 kişilik düğün ve konferans salonunun yer alacağı Dev Kongre ve Kültür Merkezimizde 35 derslik ve 200'er kişilik kültür ve sanat salonları da yer alacak. Projelerini ve yerini hazırladık, inşaata yaknıda başlayacağız" dedi. 


yaşanılabilir bir sincan 

Parkları, yolları, sokakları ve yeşil alanıyla Sincan'ın daha yaşanabilir bir yer olduğunu belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna: "Vatandaşımızın mutluluğu, huzuru ve güvenliği için sosyal projelerimizi hizmete sunduk. Bugüne kadar 314 parkı, 94 bin fidanı Sincan'ımıza kazandırdık. Bunun yanı sıra spor aletleri, meydanları ve konakları ile Sincan'ımız 7'den 70'e herkesin ihtiyacına karşılık veriyor" dedi. 


sanayisi dönüşüyor 

1 milyon metre karelik arazinin tapularının alındığım belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; "Şu anki mevcut sanayimizde yanıcı ve yakıcı maddeler iç içe ve Allah göstermesin her hangi bir kazada her şey kül olabilir. Esnafımızın ekmek kapısının yok olmaması için daha modern ve güvenli bir Sanayi için çalışmalarımıza başladık." dedi. Çalışmaların ilk günden bu yana istişare ile devam ettiğini belirten Başkan Tuna; "Esas amacımız en uygun şartlarda araziyi temin etmek ve en ekonomik koşullarda esnafımızın hizmetine vermektir. Buradan herhangi bir ticaretimiz söz konusu değildir" dedi. 


Anadolu


Geri Dön