25 / 04 / 2024

Ankara Türkiye'nin başkenti olmaya layık bir şehir!

Ankara Türkiye'nin başkenti olmaya layık bir şehir!

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ankara'nın marka şehir olması için çok yönlü bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Bezci, "Türkiye'nin başkenti olmaya daha çok layık hale geldi. Gurur duyuyoruz" dedi.



ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ankara'nın marka şehir olması için çok yönlü bir çalışma yürüttüklerini belirterek "Ankara Kongre ve Ziyaretçi Bürosu'nun çalışmaları sonucunda 2015 yılında gerçekleştirilecek kongre ve fuarlar nedeniyle şehrimize yaklaşık 55 bin kişinin gelecek" dedi. 


Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci ve yönetim kurulu üyeleri Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ile yönelim kurulu ve meclis üyelerinden oluşan bir heyeti akşam yemeğinde misafir etti. Congresium Kongre ve Sergi Salonu'nda gerçekleşen yemeğin açılışında konuşan Bezci, oda üyelerinin daha çok ticaret yapabilmelerinin yolunun Ankara'nın bir marka şehir olmasından geçtiğini belirterek, bu amaçla çok yönlü çalışmalar yürüttüklerini anlattı. ATO'nun üç yıldır alışveriş festivali düzenlediğini kaydeden Bezci. "Ankara'nın marka değerini artıracak bu projeyi Kayseri ile birlikte yapabiliriz" dedi. Bezci, prensip olarak uygun görülmesi halinde, festival sırasında Ankara'ya gelerek alışveriş yapanlara promosyon olarak Kayseri "de yapılacak bir tatilin ayarlanabileceğini söyledi.

 

ATO olarak turizme verdikleri önemin sonucu olarak Türkiye'de bir ilke imza atarak oda bünyesinde  Ankara  Kongre ve Ziyaretçi Bürosu kurduklarını belirten Bezci. "Ankara Kongre ve Ziyaretçi Bürosu'nun çalışmaları sonucunda 20 i 5 yılında gerçekleştirilecek kongre ve fuarlar nedeniyle şehrimize yaklaşık 55 bin kişi gelecek. Bunlardan en önemlisi 10 bin katılımcının olacağı Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi Taraflararası Konferansıdır" dedi. 


Ankara'nın sağlık turizmi açısından da önemli bir merkez haline geleceğini kaydeden Bezci. 7 bin 500'er yatak kapasiteli iki hastane yapıldığını söyledi. Mania probleminin aşılması durumunda Ankara'ya simge olacak nitelikte 333 metre yükseklikte bir bina yapmak istediklerini anlatan Bezci,

Akyurt'ta yapımı için hazırlık çalışmaları sürdürülen uluslararası nitelikteki fuar alanı konusunda da bilgi verdi. Ankara'nın turizm potansiyelinden de bahseden Bezci. Gordion'da bulunan Kral Midas Tümülüslerinin ziyaretçiler tarafından ilgi çektiğini anlattı. 

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmul Hiçyılmaz da konuşmasında. 


Ankara'nın son zamanlarda özellikle trafik bakımından çok rahatladığını ve yeni yapılan imar yerleriyle büyüdüğünü belirterek. "Türkiye'nin başkenti olmaya daha çok layık hale geldi. Gurur duyuyoruz" dedi. 


Kayseri'nin 4-5 bin yıl öncesine dayanan ticari geçmişi olduğunun yapılan kazılarda bulunan ticari tabletlerle belirlendiğini anlatan Hiçyılmaz, "Ticaret bizim o topraklarda yeşermiş ve bugünlere gelmiştir. Topraklar verimli olmadığından insanlar ticaretle uğraşmak zorunda kalmıştır" dedi. Ticaret şehri olan Kayseri'nin son dönemde sanayi şehri haline geldiğini de aktaran Hiçyılmaz. "Organize sanayi bölgemiz ve serbest bölgemizde bulunan fabrikalarımızda hem üretim hem ihracat yapılıyor. Kayseri'nin 2014 yılındaki ihracatının 1.9 milyar dolar olduğunu üzülerek söylemem gerekiyor. Kayseri denince daha çok ihracat yapabilir bir şehir algılanıyor ancak üretimin çoğunluğunun mobilyaya dayanması ve teknoloji üretilememesinden dolayı bu durumdayız" diye konuştu. Hiçyılmaz. Kayseri'nin limanlara olan uzaklığının da şehrin ihracat kapasitesini olumsuz etkilediğini söyledi. 

(Başkent) 


Geri Dön