18 / 04 / 2024

Ankara yabancıya konut satışında 3. sırada!

Ankara yabancıya konut satışında 3. sırada!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi veriler masaya yatırıldığında Türkiye'de konut satışları Ocak 2022'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 25,1 artış gösterdiği ortaya çıktı.



Fırat Life Style’ın COO’su Ahmet Fırat konuyla ilgili bazı açıklamalar yaptıi Ahmet Fırat yaptığı açıklamada “Konut satışları 2021 yılı sonunda bir önceki yıla göre yüzde 0,5 azalış göstermiş ve toplam 1 milyon 491 bin 856 olarak gerçekleşmişti. 2021 yılı sonunda 12 ay boyunca toplam 144 bin 104 konut satışı ve yüzde 9,7’lik pay ile başkentimiz, grafikte ikinci sırada yer almıştı. Ocak ayında ise geçen yılın aynı ayına göre Türkiye genelinde yüzde 25,1 artışla toplam 88 bin 306 konut satışı gerçekleştiğini görüyoruz. Ankara’da Ocak ayında 8 bin 255 konut satışı yapılırken, başkent Türkiye genelinde yüzde 9,3’lük pay ile ikinci sırada yer aldı” şeklinde konuştu.

Ankara yabancıya konut satışında 3. sırada!

Yabancılara kaç konut satıldı?

Açıklanan resmi rakamlara göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları Ocak 2022'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 56,5 artış gösterdi. Merakla beklenen rakamlara göre, yabancılara 269 konut satışı ile başkent  Ankara  Türkiye genelinde 3. sıraya yerleşti.

“Ankara'ya vizyoner marka projeler yakışıyor”

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Fırat Life Style COO’su Ahmet Fırat, “Firma olarak Ankara’da konut piyasasına ilham vererek bu alanda oldukça etkin çalışmalar yürütüyoruz. Biz bugün yalnızca Ankara’da 7000’in üzerinde konut ve ofis inşa ettik. Yapımı devam eden projelerimiz arasında ise 11 bloktan oluşan 1000 konutlu ve 3 blok ve 133 mağazadan oluşan karma konseptli Velux Ankara, 6 blok ve 613 daireli Natura Batıkent ile 2 bloktan oluşan 198 konutlu projemiz Natura Yaşamkent ve 9 blok ile 2 bin 104 konutlu yapısıyla Referans Ankara’da her yaşam modeline uygun daire tipleri sunuyor. 17 katlı 4 bloktan oluşan ve toplamda 264 daireden meydana gelen Natura Çakırlar projemiz ile Sincan bölgesinde hayata geçirdiğimiz 14 katlı 3 bloktan oluşan Natura Yenikent’te ise 168 daire ve 22 mağaza bulunuyor. Kullanıcılarımızın yaşam standartlarını yükselterek şehir yaşantısına bakış açısını değiştirecek olan projelerimiz, bölgenin değer kazanan konumunda inşa ediliyor” şeklinde konuştu.

Ankara yabancıya konut satışında 3. sırada!

Ahmet Fırat konuyla ilgili olarak “Her geçen yıl büyüme hedefimizle doğru orantılı olarak, kaliteden ödün vermeden sektörümüzde çıtayı yükseltmeyi görev edindik. Bugüne kadar emsal projelerimizden de edinmiş olduğumuz inşaat tecrübemizi, günümüz teknolojisiyle birleştirerek tüm projemizde en üst seviyeye taşımak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son teknolojide dikkat ettiğimiz en önemli husus, sürdürülebilir sistem ve geri dönüştürülebilir ürünler kullanmaktır” dedi.

Yabancı yatırımcılar hangi projeleri tercih ediyor?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya satış konusuyla da ilgili önemli açıklamalar yapan Ahmet Fırat,  “Ankara gibi bir metropolün dünya gayrimenkul ve inşaat piyasasında ses getiren yapı ve projelerle yer edinmesi, bunun yanı sıra Ankara’nın yabancı sermaye için giderek daha fazla tercih edilen cazibe alternatifi olması biz üreticileri son derece memnun ediyor” dedi. Fırat ayrıca, “Bir ülkenin başkenti kendi marka kimliğini de yansıtmalıdır. Bu nedenle markalaşan şehirler hem ekonomik anlamda canlanmakta hem de şehrin yaşam kalitesi artmaktadır” dedi.

Ankara yabancıya konut satışında 3. sırada!

Metropol hayatına uygun projeler inşa ettiklerini kaydeden Ahmet Fırat, “Bu bağlamda başkentin doğal güzellikleriyle uyum gösteren ve diğer yandan modern hayatın tüm gereksinimlerini bir araya toplayan yeni nesil rezidans yaşam tarzıyla kullanıcılarımızı buluşturuyoruz” dedi. Konutta artan talebin yeni ticari alanlara olan gereksinimini de ortaya çıkardığını ifade eden Fırat Life Style COO’su Ahmet Fırat, “Konutlarla doğru orantılı olarak inşa ettiğimiz her yeni proje, ticari faaliyetlere yer açacak şekilde yeni ticari alanları da inşa etmemizi gerektirmektedir. Her yeni projede yeni teknolojileri kullanarak daha kaliteli ve daha güvenli yapılar elde ediyoruz; kullanılan malzemelerin çevreye duyarlı, uzun ömürlü olmasına özen gösteriyoruz, bu sayede projeler meydana getirirken sürdürülebilirliğe önem veriyoruz. Bu kapsamda yatırımlar yapmaya ve ülkemize prestijli projeler kazandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Ahmet Fırat sözlerini şu şekilde tamamladı: “Ankara’nın ticaret noktası olarak bilenen ve İstanbul yolu üzerinde yer alan, bölgesinin en iyi lokasyonuna sahip Velux Ankara’da şu ana kadar inşaatın yüzde 60’ını tamamladık. 2022 yılı Aralık ayında ise daire sahiplerine teslimatlarımızı gerçekleştireceğiz. Satışları devam eden projemizde cadde ve meydan mağazalarımızı satışa açmış bulunuyoruz. Velux Ankara’da da yabancı müşterilere konut satışı yapıldı. Yabancı alıcılar yalnızca vatandaş olmak için yatırım yapmadılar, aynı zamanda kâr getirisi son derece yüksek bir projeye plasman oluşturdular. Bu nedenle, hem kazandığını gören yabancı yatırımcı yenilerine referans olacak hem de sermayenin çeşitliliği ekonomik değer katacaktır” 

2022 Ocak'ta 88 bin 306 konut satıldı!


Geri Dön