25 / 04 / 2024

Ankara Yeni 19 Mayıs Stadı 2 yılda tamamlanacak!

Ankara Yeni 19 Mayıs Stadı 2 yılda tamamlanacak!

Ankara 19 Mayıs Stadyumu geçen yıl için çürük raporunun açıklanmasıyla yıkılmıştı. Mevcut yerine yapılması kararlaştırılan Yeni 19 Mayıs Stadı'nın detayları belli oldu.



Ankara 19 Mayıs Stadyumu geçen yıl için çürük raporunun açıklanmasıyla yıkılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla mevcut yerine yapılması kararlaştırılan Yeni 19 Mayıs Stadının 2 yılda tamamlanması hedefleniyor. 

Sabah'ta yer alan habere göre; 1992'den bu yana  Ankara  Başkent olmasına rağmen milli maça ev sahipliği yapmadı. Geçtiğimiz günlerde yeni yapılması planlanan stadyumla ilgili detaylar belli oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na "Bu stadyumu bir an evvel tamamlayalım bitirelim" talimatı vermesi üzerine proje çalışmaları hızlandı. Müjdeyi AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan verdi. Ceylan, "1936 yılında yapılan bu stad birçok mücadeleye ev sahipliği yapmıştı. Geçen yıl deprem dayanıksızlığından dolayı yıkıldı. Onun yerine bir stadyum yapılması planlandı. Son safhaya getirildi. 35 bin kapasiteli bir stadyum yapılacak. Şu anda proje aşamasında.

İKİ YIL SONRA MAÇLAR OYNANIR

Bakanımız Sayın Muharrem Kasapoğlu'ndan aldığım bilgiler 35 bin kişilik stadyum yapılacağını düşünüyor. Projenin tamamlanmasıyla inşaatına başlanacak. Sayın cumhurbaşkanı  "Bu stadyumu bir an evvel tamamlayalım bitirelim" talimatını vermiş. İnşallah Ankaralılar'ın beklediği o stadyum yakında bitecek. Olimpiyatlara da uygun bir stat olacak. Türkiye'nin en örnek stadyumlarından biri olacak. Bu yıl temel atması planlanıyor. En fazla 2 yıl sürer. İnşallah 2 yıl sonra Ankara takımları artık maçlarını burada oynayacak" diye konuştu. Ceylan, "Başkent olmasına rağmen 1992 yılından bu yana milli maç oynanmıyor. İnşallah milli maçları bu stadyum bittikten sonra göreceğiz. Ankara'ya yakışır bir stat olacak" açıklamasında bulundu.


Geri Dön