24 / 04 / 2024

Ankara Yenimahalle'de gecekondu tarihe gömülecek!

Ankara Yenimahalle'de gecekondu tarihe gömülecek!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yamaçevler Yenimahalle’nin son gecekondu bölgesi. Bu projeyle ilçemizde gecekonduyu tarihe gömüyoruz. Yenimahalleliye yakışır, kaliteli, sosyal donatı alanlarıyla tercih edilen bir semt yaratmak amacıyla harekete geçtik." dedi...



Ankara Valisi Ercan Topaca, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı ziyaret etti, ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Yaşar, Yamaçevler projesi ile Karşıyaka Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi projelerinin minyatürleri üzerinden Topaca’ya bilgi verdi. Yaşar şunları söyledi; "Yamaçevler Yenimahalle’nin son gecekondu bölgesi. Bu projeyle ilçemizde gecekonduyu tarihe gömüyoruz. Yenimahalleliye yakışır, kaliteli, sosyal donatı alanlarıyla tercih edilen bir semt yaratmak amacıyla harekete geçtik. 67 hektarlık alanda, 5 bin 200 kişinin yaşamını sürdürdüğü mevcut bin 500 gecekondunun etap etap yıkımını yaparak bölgede modern binaları yükselteceğiz"

Ercan Topaca ise "Halka dokunan projelere destek olmaya hazırız. Yatırımlarınızın vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. 


Geri Dön