24 / 04 / 2024

Ankara Beytepe'de inşaat alan artırımı İmar Komisyonu'nda onaylandı!

Ankara Beytepe'de inşaat alan artırımı İmar Komisyonu'nda onaylandı!

Başkent Ankara'da bulunan Beytepe Lodumlu’daki arsanın inşaat hakkının yükseltilmesine yönelik teklif Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu’nda oy çoğunluğu ile kabul edildi.



Ankara'da yer alan Beytepe’de inşa edilecek olan alanda inşaat hakkı artırılması yönündeki teklif  Ankara  Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu'ndan geçti. Cumhuriyet'ten Sertaç Eş'in haberine göre; alan ile ilgili nihai karar bugün gerçekleşecek meclis toplantısı ile belli olacak. 

Arsanın ilk imar altlığına göre 25 bin 845 metrekarelik alana yüzde 40 emsal ile en fazla 10 bin 338 metrekare inşaat hakkı bulunuyordu. Fakat Gökçek döneminde 16 Haziran 2016 tarih, 1243 sayılı belediye meclisi kararı ile inşaat hakkı 5 kat yükseltildi.Buna göre alan üzerine 50 bin metrekare inşaat yapma hakkı verildi. Ancak getirilen rant, yargıya taşındı ve Ankara 14. İdare Mahkemesi 23 Kasım 2016 tarih ve 2016/2917 sayılı kararla plan hakkında iptal kararı verdi. 

Ankara Beytepe de inşaat alan artırımı İmar Komisyonu nda onaylandı!

Israrlar devam etti

Sonrasında ise hak sahibi, yeniden başvuru yaparak alanın inşaat emsali 1 ve ticaret alanı olması şartıyla imar düzenlemesi talebinde bulundu. Talep üzerine Cumhur İttifakı’nın belediye meclis üyeleri devreye girdi. CHP ve İYİ Partililerin karşı oy kullanmasına yönelik çoğunluğu elinde bulunduran diğer iki parti planın İmar Komisyonu’ndan geçmesini sağladı. Onaylanan plana göre normalde 10 bin metrekarelik inşaat hakkı 25 bin metrekareye çıkıyor Bu yükselişle fazladan büyüklüğü 150 metrekare olan 100 konutun daha inşa edilmesi gündem olduç. Emlakçılar Beytepe gibi bir bölgede bu konutların en az 2 milyon TL’den satışa sunulacağını belirtiyor. Ek olarak alanın konut alanından ticaret alanına çevrilmesi sebebiyle rantın daha da artacğını düşünüyor.

Kabul edilmesi durumunda yaklaşık 2 milyar TL’lik bir ek rant yaratacağı değerlendirilen plan, bugün Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülecek. Komisyonda olumlu yönde oy kullanan AKP ve MHP’li belediye meclis üyelerinin tavrına göre plan kabul edilecek ya da reddedilecek.

Ankara Bala için acele kamulaştırma kararı!


Geri Dön