25 / 04 / 2024

Ankara'da 3 yıllığına kiralık gayrimenkul!

Ankara'da 3 yıllığına kiralık gayrimenkul!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Ankara Altındağ'da yer alan gayrimenkul için kiralama ihalesi düzenliyor.



Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı  Ankara  Altındağ'da yer alan gayrimenkul için kiralama ihalesi gerçekleştirecek. Gayrimenkulün 1 yıllık kira bedeli 8 milyon 904 bin 80 TL olarak belirlendi.

İŞ YERLERİ KİRAYA VERİLMEK ÜZERE İHALE EDİLECEKTİR
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığından:

Mülkiyeti/Tasarrufu Belediyemize ait, Altındağ İlçesi Ulus Bölgesi Hacıbayram, Ulus İşhanı, Anafartalar Çarşısı, Ulus Merkez Belediye Çarşısı içerisinde yer alan kiraya verilecek işyerleri aşağı tabloda yazılı süre ve bedel üzerinden, 2886 sayılı Yasanın 36. maddesi doğrultusunda kapalı zarf usulüyle kiraya verilmek üzere ihaleye çıkartılacaktır.
1) İhaleye konu olan yerin ihalesi için teklifler 1 (bir) yıllık muhammen bedel üzerinden verilecektir. İstekliler ihale için verilecek teklif mektuplarını Yenimahalle Emniyet Mahallesi Hipodrom Caddesi No: 5 Ankara Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binamızda 7. Katta bulunan Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığına ihale günü (29/07/2021) saat 12:00’ye kadar teslim edecektir. Bu saatten sonra verilecek teklif mektupları değerlendirmeye alınmayacaktır.
2) İhale 29/07/2021 tarihinde Yenimahalle Emniyet Mahallesi Hipodrom Caddesi No:5 Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binamızda Kat: 1 adresindeki toplantı salonunda toplanan Encümen huzurunda saat 14:00’de yapılacaktır. İstekliler yukarıda belirtilen yerde ve saat’de hazır bulunacaktır.
3) İhale edilecek yere ait, geniş ve teferruatlı bilgiyi içeren şartname her gün çalışma saatleri içerisinde Yenimahalle Emniyet Mahallesi Hipodrom Caddesi No:5 Ankara Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binamızda Kat: 13 Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı Kira işleri Şube Müdürlüğüne şahsen başvurularak veya 0312 507 25 89 no' lu telefondan öğrenilebileceği gibi aynı adreste görülebilir veya 100,00-TL + % 18 KDV karşılığı şartname ve ekleri temin edilebilir.


Ankara da 3 yıllığına kiralık gayrimenkul!

5) Listenin 1.sırasında yer alan işyeri için ihaleye katılacaklarda aranan şartlar;
İHALEYE KATILACAK OLAN;
5.1.İhaleye gerçek ve tüzel kişiler katılabilecektir.
5.2.İhale tarihi itibariyle şehrin muhtelif yerlerinde en az 30 (otuz) adet işletmeyi en az 5 yıl süre ile işlettiğine dair kira sözleşmesi, vergi kaydı, ruhsat, oda kaydı gibi belgelerden herhangi birisi veya resmi yazı
A) Gerçek kişi olması halinde temin edilecek belgeler:
1) T.C. Kimlik Numarasını içerir nüfus kayıt örneği belgesi, onaylı ikametgâh adresi, adli sicil kaydı belgesi ( e-Devletten alınan belgeler de geçerli olacaktır.)
2) Türkiye’de tebligat için adres beyanı (beyanda telefon, faks ve varsa elektronik posta adresinin belirtilmesi gerekmektedir.)
3) İhaleye katılan gerçek kişini noter tasdikli imza beyannamesi/sirküleri.
4) Vekâleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekâletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi.
B) Tüzel kişi olması halinde temin edilecek belgeler:
1) Tüzel kişiliğin noter tasdikli imza beyannamesi veya imza sirküleri.
2) İlgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları teşvik eden belgeler
3) Türkiye’de tebligat için adres beyanı (beyanda telefon, faks ve varsa elektronik posta adresinin belirtilmesi gerekmektedir.)
4) İlgili Makamlardan alınmış faaliyet belgesi
5) Vekâleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekâletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi.
6) Dernek, Birlik, Vakıflar için ihaleye katılmak üzere yetki belgesi, karar defterinin ve tüzüğünün aslı veya noter tasdikli sureti, yetkilinin noter tasdikli imza beyannamesi ve dernekler için dernek tüzüğünün onaylı sureti.

Ankara da 3 yıllığına kiralık gayrimenkul!

C) Gerçek veya Tüzel Kişiler İçin Temin Edilecek Diğer Belgeler
İhaleye katılım sağlayacak gerçek veya tüzel kişiler, yukarıda belirtilen belgelerle birlikte aşağıda verilen belgeleri de temin edeceklerdir.
1) Gerçek veya Tüzel Kişinin Sosyal Güvenlik Kurumu’na ve Vergi Dairesi’ne kesinleşmiş borcu olmadığına dair ihale ilan tarihinden sonra alınmış belgeler
2) Gerçek veya Tüzel Kişinin Türkiye’de tebligat için adres beyanı (beyanda telefon, faks ve varsa elektronik posta adresinin belirtilmesi gerekmektedir.)
3) Gerçek veya Tüzel Kişinin Ankara Büyükşehir Belediyesine herhangi bir borcu olmadığına dair Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden ihale ilan tarihinden sonra alınmış borcu yoktur yazısı.
4) Gerçek veya Tüzel Kişinin İhalelere katılmaktan yasaklı olmadığına dair belge (internet çıktısı ile belgelenebilir)
5) İhaleye katılım sağlayacak Gerçek veya Tüzel Kişi tarafından İhale dokümanlarının her sayfası imzalanacak. (ortak girişimlerde tarafların hepsi imzalayacak)
6) İlanda belirtilen %3 geçici teminat miktarı kadar geçici teminat mektubu veya geçici teminat makbuzunun aslı (Teminat mektubunda limit içi süresiz şartı aranacak ve banka teyit yazılı olacak) (geçici teminatın ortak girişimlerde pilot ortak tarafından sunulması yeterlidir.)
7) Gerçek veya Tüzel Kişi tarafından İhale dokümanının idareden satın alındığına dair onaylı belge (dekont veya makbuz)
D) Ortak Girişim olması halinde;
1) İsteklinin ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her biri tarafından ilgilisine göre 6.1. veya 6.2. bendindeki belgeler ile 6.3. bendinde belirtilen belgeler.
2) Ortaklarca imzalanan noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi.
Katılımcının ortaklarına ait hisse miktarlarını, nominal değerini ve oranını gösteren bir tablo ekinde sunulan noter tasdikli pay defteri sureti.
5.3.İhale komisyonu (Encümen) gerekçesini karar içerisinde belirtmek koşulu ile ihaleyi fesih etmeye veya açık pazarlığa çevirmekte serbesttir. Encümen’ce görüşülerek karara bağlanan ihaleler İta amirinin onay’ını takiben geçerlilik kazanacağı gibi İta amirinin ihaleyi fesih etmesi halinde iştirakçi idareye karşı herhangi bir hak iddiasında bulunamaz.
5.4. 2886 sayılı Yasanın 6. maddesinde belirtilen kişiler ihaleye katılamazlar
5.5. Yukarıdaki belgelerin eksiksiz “tamam” olması şarttır. Eksik bulunması halinde ihale
dışı bırakılır


Geri Dön