26 / 04 / 2024

Ankara'da 34 eğitim tesisinin temeli atıldı!

Ankara'da 34 eğitim tesisinin temeli atıldı!

Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören ilçesi Ovacık Kampüsü ve İl Genelinde 34 Eğitim Tesisinin Temel Atma Töreni'ne katıldı. 



Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören ilçesi Ovacık Kampüsü ve İl Genelinde 34 Eğitim Tesisinin Temel Atma Töreni'ne katıldı. Başkan Yıldırım, 34 Eğitim Tesisinin Temel Atma Töreni'nindeki konuşmasında, temeli atılan eserlere ilişkin bilgiler verdi.

 

Temeli atılan projelerin 65 bina, birçok okul, spor salonu ve atölyeleri kapsadığını belirten Yıldırım, "Sadece bu güzel okulların temelini atmıyoruz, ülkemizin geleceği, aydınlık yarınların da temelini atıyoruz. Gençlerimiz, çocuklarımız için eğitim yuvaları yapıyoruz." dedi.

 

Eserler kapsamında bin 10 sınıf, 8 ana okulu 3 atölye, 8 spor tesisi, 2 halk eğitim merkezi ve 700 kapasiteli öğrenci yurdunun da temelinin atılacağını açıklayan Başbakan Yıldırım, toplam 516 milyon liralık yatırımın temelinin atılacağını aktardı. 

 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Yıldırım temeli atılan okullarla derslik ihtiyacının karşılandığına işaret ederek, "Hedef ne? 2019 yılı sonuna kadar Türkiye'de tekli eğitime geçeceğiz, sabahçı-öğlenci artık bitecek. Öğrenci sabah okuluna gidecek akşama da dönüp evine gelecek. İşte bu temel atma bunun önemli bir adımıdır. 2019'un ilk harcını karıp, ilk temelini atmış oluyoruz." ifadelerini kullandı.
 


Geri Dön