19 / 04 / 2024

Ankara'da alt gelir grubuna yönelik konut ihtiyacı var!

Ankara'da alt gelir grubuna yönelik konut ihtiyacı var!

Network Gayrimenkul Yatırım Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Demir, Ankara'daki lüks konut üretiminden bahsetti. Ümit Demir, üst gelire inşa edilen konutların ciddi sorunlara yol açacağını vurguladı.



Network Gayrimenkul Yatırım Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Demir, Ankara’da son yıllarda yapılan konut projelerinin yüzde 65 oranında, üst gelir gurubuna yönelik olduğunu belirtti. Konu ile ilgili konuşan Demir, ‘Ankara’da sabit ve alt gelir gurubuna yönelik konut açığı artıyor. Bu sorun, orta ve uzun vadede, sosyo-ekonomik sorunlara yol açacaktır’ ifadelerini kullandı. 

Ankara'da üst gelir gurubuna konut üretiliyor

Arsa ve inşaat maliyetlerinin arttığını vurgulayan Demir; ‘Ankara’da çok sayıda markalı karma projelerin inşaatları devam ediyor. Üst gelir gurubunun konut alabileceği alternatifler çok fazla. Sabit ve alt gelir gurubuna yönelik yeterli konut üretilmediği için, Başkentte bu alanda ciddi bir konut açığı oluştu’ dedi. Yerel yönetimler başta olmak üzere, TOKİ’nin ucuz maliyetli arsa üreterek, müteahhitlere sunması gerektiğine işaret eden Demir, ‘orta ve uzun vadede sosya ekonomik sorunlara yol açmadan, gereken önlemler alınmalı’ diye konuştu. 

Ankara’da lüks konut sektörünün durağan olarak ilerlediğini belirten Demir, kentsel dönüşümde 200 ila 300 bin TL aralığındaki eski konutların 600 bin ila 900 bin TL aralığında lüks konutlara dönüştürülmesinin, satışların durmasında, önemli etken olduğunu vurguladı. 

Lüks konut üretimi azaltılmalı

Lüks konutların satışında, sorun yaşanacağını anlatan Demir, ‘Ankara’da artan lüks konutlara karşı, aynı ölçütlerde talep oluşmuyor. Uzun vadede lüks konutlar müteahhitler için, ciddi bir sorun haline gelmeye başlayacak’ diye konuştu.

Lüks konut inşa ederken Ankara’daki konut piyasasının gelişiminin dikkate alınması gerektiğini belirten Demir, ‘Üretilen konutların elde kalmaması için, kampanyalar ile yetinmeyip, takas yöntemleri başta olmak üzere, tüketiciler açısından cazibe oluşturacak müthiş fikirler geliştirilmeli ve bu şimdi yapılmalı' dedi. 


Geri Dön