19 / 03 / 2024

TOKİ'nin ürettiği 51 bin evden 678'i alt gelir grubuna yönelik!

TOKİ'nin ürettiği 51 bin evden 678'i alt gelir grubuna yönelik!

TOKİ'nin İstanbul projeleri değerlendirildiğinde bitirilen 50 bin 918 konuttan yalnızca 678’inin alt gelir grubuna yönelik inşa edildiği belirlendi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Planlama Ajansı tarafından hazırlanan “Konut Sorunu Araştırması: İstanbul'da Mevcut Durum ve Öneriler raporu” dün açıklandı. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; rapor İstanbul’da görülen kiralık ev krizinin çarpıcı boyutlarını rakamlarla ortaya çıkardı. 

Raporda yer alan dikkat çekici verilerden biri de sosyal konutlara ilişkin oldu. Dar gelirli sosyal gruplar için üretilmesi gereken sosyal konutlar konusunda TOKİ’nin sınıfta kaldığı ifade ediliyor.

TOKİ nin ürettiği 51 bin evden 678 i alt gelir grubuna yönelik!

TOKİ'nin İstanbul projeleri değerlendirildiğinde bitirilen 50 bin 918 konuttan yalnızca 678’inin alt gelir grubu için üretildiği belirlendi. İnşaat aşamasında olan evler de ilave edildiğinde bu sayı 766'ya ulaştı.

TOKİ nin ürettiği 51 bin evden 678 i alt gelir grubuna yönelik!

Katılımcıların yüzde 50,8'i İstanbul'daki kira yükselişini engellemek amacıyla devletin şehirde daha fazla sosyal konut hayata geçirmesinin gerekli olduğunu dile getirdi. 

İstanbul'da kira fiyatları yüzde 66 arttı!


Geri Dön