26 / 04 / 2024

Ankara'da arazi usulsüzlüğü nedeniyle 13 kişi tutuklandı!

Ankara'da arazi usulsüzlüğü nedeniyle 13 kişi tutuklandı!

Ankara'da düzenlenen arazi soruşturması kapsamında 3'ü muhtar, 7'si kamu görevlisi olmak üzere 13 kişi hakkında tutuklama kararı alındı.



Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele, kent genelinde yürüttüğü arazi soruşturma sonucunda içerisinde muhtarların da yer aldığı çok sayıda kamu görevlisinin arazi usulsüzlüğü yaptığını tespit etti. CNN Türk'te yer alan habere göre; ekipler tarafından yapılan teknik ve fiziki takipte, muhatlarların arazilerin vasıflarını tapu kadastroda çalışan kamu görevlilerine rüşvet karşılığında değiştirdiğini ve bu arazilerin muhtarların satın aldığını ya da başka kişilere satıldığı belirlendi. 

Yapılan tespitlerin ardından söz konusu kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 3'ü muhtar, 7'si kamu görevlisi 30 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler emniyetteki işlemler sonrasında mahkemeye gönderildi. Mahkemeye çıkan şüphelilerden 13'ü hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Tutuklanan kişiler arasında kamu görevlileri ve muhtarlar da yer alıyor.

Ankara da arazi usulsüzlüğü nedeniyle 13 kişi tutuklandı!

Operasyon sonrasında statüleri değiştirilen 500'den fazla arazi yeniden meraya döndürülmesi için müfettişlere yetki verildi. Usulsüz satılan meraların tahliye edilmesi istendi. Görevini kötüye kullanan muhtarlar hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Satışı yapılamayan arazileri sahte belgeyle sattılar!


Geri Dön