26 / 04 / 2024

Satışı yapılamayan arazileri sahte belgeyle sattılar!

Satışı yapılamayan arazileri sahte belgeyle sattılar!

Ankara'da satışı mümkün olmayan meralar kamu görevliler tarafından sahte belge düzenlenerek hazine arazisine çevrildi. Birden fazla meranın sahte belgeyle satışı gerçekleşti.



Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Ankara'nın Haymana İlçesi'nde kamu görevlilerin satışı yapılması mümkün olmayan meraları sahte belge düzenleyerek sattığı yönünde ihbar aldı. Sabah'tan Ömer Çetin'in haberine göre; ihbar sonrası polisler 6 ay fiziki ve teknik takip gerçekleştirdi. Takip sonucunda aralarında kamu görevlilerin de yer aldığı 30 kişilik bir çete grubun bu satışları yaptığı belirlendi. 

Devletin arazileri satılmış

Ankara Haymana İlçesi'nde bulunan ve satışı mümkün olmayan arazileri almak isteyen kişiler Milli Emlak Genel Müdürlüğü başvuru yaptı. İ.G., M.K. ve B.K. isimli kamu görevlileri 2 bin 500 TL rüşvet talep ederek satışı mümkün olmayan en değerli mera arazilerini sahte belgelerle tapu kadastro sisteminde değişiklik yaparak hazine arazisine çevirdi. Çete rüşvet alınan vatandaşlara ise kendi yaptıklarını dekontları verdi. Bu şekilde kamuya ait birçok meranın satışı yapılarak milyonluk vurgun yaptıkları ortaya çıktı. 

Satışı yapılamayan arazileri sahte belgeyle sattılar!

Muhtarlar da rüşvetle satış yaptı

Köyde yer alan meraların satıldığını ve üzerinde inşaat yapıldığını gören köy sakini duruma isyan etti. Bir süre sonra tartışmaların başlamasıyla köy halkı satılan araziler karşısında çaresiz kaldı. İlçede bulunan 3 köy muhtarı meraları kendileri satın alırken, para karşılığında bazı kişilere satılması için de aracı oldu. 

30 kişi gözaltına alındı

Mali şube ekipleri, devletin arazisini satan çeteye yönelik soruşturma başlattı. Düzenlenen operasyonla 7 kamu görevlisinin yanında 3 köy muhtarı ile birlikte 30 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Tapuda 750 milyon TL'lik vurgun engellendi!


Geri Dön