19 / 04 / 2024

Ankara'da dar gelirli vatandaşlar için sosyal konut yapılacak!

Ankara'da dar gelirli vatandaşlar için sosyal konut yapılacak!

Ankara’da gecekondulaşmanın büyük ölçüde bittiğini ve kentsel dönüşüm Projelerinin başarıyla uygulandığını hatırlatan Başkan Gökçek, Ankara’da özellikle dar gelirli vatandaşlar için 63, 84 ve 105 metrekarelik daireler yapacaklarını müjdeledi.




Ankara’da gecekondulaşmanın büyük ölçüde bittiğini ve kentsel dönüşüm Projelerinin başarıyla uygulandığını hatırlatan Başkan Gökçek, Ankara’da özellikle dar gelirli vatandaşlar için 63, 84 ve 105 metrekarelik daireler yapacaklarını müjdeledi. Bu dairelerin belediye arazileri üzerinde özel sektöre ihale edilerek yapılmasını planladıklarını kaydeden Başkan Gökçek, bu daireleri, özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlara çok ucuza vermeyi planladıklarını da ifade etti.



-“EYMİR GÖLÜ ANKARALARININ OLACAK”

ODTÜ’nün Eymir Gölü’nü kendi mülkleri gibi gördüğüne dikkat çekerek, göllerin kamu malı olduğunu, dolayısıyla buranın da halka açılmasının gerektiğini ifade eden Başkan Gökçek, “Eymir, Çevre Koruma Kurulu’na kaldı. ODTÜ’nün mülkü değil, bitti o iş, kesinlikle halka açılacak. Biz ODTÜ’yü her şartlarda halka açmaya kararlıyız,  Ankara  halkının ortak malı olacak” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön