20 / 04 / 2024

Ankara'da Esat Caddesi yenileniyor!

Ankara'da Esat Caddesi yenileniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Esat Caddesi'ni de yepyeni kaldırım taşlarıyla donatıyor. Başkent'in dört bir tarafında başlatılan asfalt ve kaldırım seferberliği devam ediyor.



Başkent'in dört bir tarafında başlatılan asfalt ve kaldırım seferberliğine devam eden Büyükşehir Belediyesi, tatil mevsimiyle birlikte çalışmalarını merkezde de yoğunlaştırdı.



Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Tunalı Hilmi Caddesi'nin ardından şimdi de 1500 metrelik Esat Caddesi'nde eski kaldırımları sökerek, yerlerine yepyeni, modern ve bazalt kaplamalı beton bloklar döşüyor.Bölgede oturan vatandaşların çalışmalardan rahatsız olmaması için özen gösterildiğini kaydeden yetkililer, yenileme çalışmaları kapsamında Esat Caddesi'nin, engelli vatandaşların da kullanımına uygun bir şekilde yepyeni kaldırıma kavuşturulduğunu anlattılar.


ENGELLİ VATANDAŞLAR DA DÜŞÜNÜLÜYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi logolu taşlarla süslenen yeni kaldırımlar, engelli vatandaşlar da düşünülerek dizayn ediliyor. Görme engelliler için kılavuz beton parke ve uyarıcı beton parkenin kullanıldığı kaldırımlar, çift yönlü olarak yenileniyor.


2.80 ve 2.30 metre genişliğinde çift yönlü olarak düzenlenen çalışmalar kapsamında, Esat Caddesi'nde 8 bin metrekare kaldırım döşeneceğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, "Tıpkı Tunalı Hilmi Caddesi'nde olduğu gibi bu bölgede de eskiyen kaldırımların yerine bazalt kaplamalı kaldırımlar döşüyoruz. Bu sayede artık eskimiş ve bölüm bölüm yürünemez hale gelmiş kaldırımların yerine çok daha sağlam ve modern kaldırımlar yerleştiriyoruz" dedi.

Ankara genelinde de kaldırım çalışmalarının okulların kapanmasıyla ve tatil sezonunun başlamasıyla birlikte yoğunlaştığını hatırlatan Vedat Üçpınar, özellikle Çankaya bölgesinde ihtiyaca göre kaldırım yenileme çalışmalarının süreceğini kaydetti. 



Habertürk


Geri Dön