26 / 04 / 2024

Ankara'da otel sayısına rağmen konaklama olmuyor!

Ankara'da otel sayısına rağmen konaklama olmuyor!

GGYD Yönetim Kurulu Üyesi Esra Öztürk, 'Ankara'da otel yatırımları artmasına rağmen kentin tanıtım yetersizliğinden dolayı kapasite altı çalışan veya düşük fiyatlarla ayakta durmaya çalışan otel sayısı hayli fazla' dedi.



Gelen yerli ve yabancı turist sayısı ile otel sayısının hızla artmasına karşın konaklayan sayısında artış kaydedilmediğini söyleyen Öztürk, 'Ankara başkent. İstanbul kadar dünyaya tanıtılmamış olduğundan yabancılar tarafından keşfedilmemiş ama biz Türk turiste de hitap edemiyoruz' dedi. Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Yönetim Kurulu Üyesi Esra Öztürk. Ankara'daki otellerin sayısının zaten talebin çok üzerinde olduğuna dikkat çekerek. "Mevcut otel sayısı bile ihtiyacın üzerindeyken yeni otel yatırımlarının ayakta durması çok zor. Bunun için Ankara'ya daha çok turist çekilmeli. Önemli olan yatak kapasitesinin fazla olması değil, o kapasiteyi kullanabilmek. Bugün ne yazık ki şehrimizdeki otellerin önemli bolumu, kapasitenin çok çok altında çalışıyor, büyük bolümü de zarar ediyor.  Ankara  ya turist çekilmediği surece otellerin doldurulması, işlerliklerinin arttırılması, turizme katkıda bulunmaları mümkün değil' diye konuştu. 



GELEN TURİSTİN KALMASI SAĞLANMALI 

Aynı zamanda Ankara Houston Hotel Yönetim Kurulu Başkanı olan Özturk. yerli ve yabancı turistleri Ankara'ya çekecek çalışmaların. yatırımların yapılması gerektiğini de söyledi. Ûzturk. "Alış-veriş. kültür, sağlık ve fuar turizmine yönelik acil projeler gerçekleştınlmelı Bütün bu turizm alanlarından yararlanmak üzere şehrimize gelen ve geldiğinde konaklayan turıstlerin üzerine yoğunlaşılmalı. Hızlı tren ülke için iyi bir yatırım olsa da işi için Ankara ya gelen konuğun akşam eve dönebilmesı turizm sektörüne olumsuz yansıyor. Diğer yandan Ankara'ya turla gelen yabancı turistlere bakıyoruz: karayolu ile İstanbul'dan Kapadokya'ya giderken günübirlik ya da tek geceiık Ankara'ya uğrayan insanlar Konaklama süreleri maalesef 1 geceyi geçmiyor ve ardından yollarına devam ediyorlar. Onları Ankara'da birkaç gün tutacak turizm alanlarına, mevcut turizm alanlarının tanıtımına şiddetle ihtiyacımız var' dedi. 



ANKARA'NIN BUNLARA İHTİYACI VAR 

GGYD Yönetim Kurulu Üyesi Oztürk, Ankara'nın sadece Türkiye nin yönetildiği yer' olarak anılmasının, kente yeterli olamayacağını da vurguladı. Öztürk. şöyle devam etti: 'Bizim daha fazlasına ihtiyacımız var örneğin Ankara'nın başkentliğine yakışır şekilde daha fazla ülkeye direkt uçuş yapılmasına, uluslar arası spor organizasyonlarının gerçekleşeceği devasa stadyumlara, yapımı yılan hikayesine donen uluslar arası fuar merkezine, mevcut turizm alanlarının, tanıtım bölgelerin elden geçirilmeye, sahip olduğu zengin tarih ve kültürün tanıtımına ihtiyacı var. Bu noktada otel işletmecilerine de görev düşüyor. Otel sahipleri daha sosyal olmalı, yemek ve oda hizmetlerinin dışında sanatsal ve kültürel organizasyonlara da ağırlık vermeli.


Ankara 24 Saat



Geri Dön