27 / 04 / 2024

Era Türkiye, 2014'te 52, 2016’da 200 ofis sayısına ulaşmayı hedefliyor!

Era Türkiye, 2014'te 52, 2016’da 200 ofis sayısına ulaşmayı hedefliyor!

Era Türkiye ve Era Akademi'yle ilgili sorularımızı yanıtlayan Era Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, şu anda 23 ofislerinin olduğunu, bu sayıyı 2014 yılında 52, 2016’da ise 200 ofis sayısına ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti...



1. Era'nın Türkiye'de kurulma fikri nasıl ortaya çıktı?

ERA, 1971 yılında ABD’de kurulmuş bir markadır. Türkiye’nin içerisinde bulunduğu Avrupa ve Ortadoğu aksının en başarılı markası olarak ERA dünya çapında yatırımcıların kazancını artıran gayrimenkul ürünleri ile hizmetlerinin gelişmesine öncülük etmekte ve pazarın kurallarını ortaya koymaktadır. ERA bugün dünyada 3 bini aşkın ofisi, 38 binden fazla ofis sahibi ve gayrimenkul danışmanı ile 35 ülkede hizmet veren global bir gayrimenkul markasıdır. ERA’nın geliştirdiği ürün ve servisler, tüm dünyada başarıyla uygulanmakta, gayrimenkul sektörüne örnek oluşturmaktadır.  ERA Türkiye olarak 2012 yılında gayrimenkul sektörüne farklı bir bakış açısı ve heyecan getirmek amacıyla faaliyetlerimize başladık.


ERA Türkiye olarak franchise ağımıza katılan ofislerin işlerini kısa zamanda geliştirebilmesi için avantajlı hizmetler sunuyoruz. ERA farkı sayesinde, yaklaşık bir yıl gibi kısa bir sürede yatırım maliyetini geri kazanmak ve kara geçmek mümkün oluyor. ERA’nın uluslararası bilgi ağına dahil olan ofisler ise, portföy oluşturma açısından en kolay şekilde başlangıç yapabiliyor. Tüm franchise ofislerimiz, mesleki eğitimler, geniş portföy olanağı, ulusal ve uluslararası bilgi ağından yararlanma imkanı, entegre pazarlama, finansal, hukuki ve teknolojik altyapı desteği gibi özel ayrıcalıklarla destekleniyor. Reidin Türkiye ile gerçekleştirdiğimi stratejik ortaklık vasıtasıyla franchise’larımıza sunduğumuz teknolojik alt yapı desteğiyle ikinci el bilgilerini zamanında ve en doğru şekilde analiz ederek, en güncel veriler halinde müşterilerimize sunuyoruz.


Bunun yanı sıra, ERA Türkiye çatısı altında yer alan tüm ofislerimizi ve gayrimenkul danışmanlarımızı, her ay gerçekleştirilen eğitimler ile gayrimenkul danışmanlığı konusunda bilinçlendiriyoruz. Konusunda uzman isimler ve kadrolar tarafından verdiğimiz eğitimler, kentsel dönüşüm, proje pazarlama, yabancılara satış, gayrimenkul hukuku gibi gayrimenkul sektörüne ilişkin birçok konuyu kapsamaktadır.


2. Türkiye'de kaç adet franchise ofisiniz var, bunlardan kaçı İstanbul'da? 2014 yılı içinde kaç franchise ofisi daha açacaksınız?

İstanbul, İzmir,  Ankara  ve Aydın olmak üzere dört şehirde 23 ofisimizle faaliyet gösteriyoruz. Gayrimenkul sektörünün hizmet kalitesini ve sektörün itibarını yükseltmek, sektördeki eğitimli profesyonellerin sayısını artırmak, ERA’nın dünyada ve Avrupa’daki başarısını global bir marka olarak Türkiye’ye gururla taşımayı amaçlamaktayız. ERA Türkiye’nin hedefi, önümüzdeki üç yıl içinde sektörün lider oyuncularından biri haline gelmektir. 2014 yılında 52, 2016’da  ise 200 ofis sayısına ulaşmayı hedefliyoruz.


ERA Türkiye’nin franchise koşullarından da bahsetmek gerekirse ülkemizin her bölgesinden gelecek olan franchise taleplerine açık olduğumuzu belirtmek isterim. Belirli bir miktar franchise giriş bedeli alıyoruz. Bu bedel, bölgeye göre değişmektedir. Yatırım bedeli, ofis alanının büyüklüğü ve konumuna göre değişiyor, 9 bin dolar ile 15 bin dolar arasında oluyor. Ayrıca ilk bayilere istedikleri bölgede ofis açma avantajını da sağlıyoruz.


Ülkemizin ekonomik gelişimi göz önünde bulundurulduğunda gayrimenkul sektöründe önemli bir dinamizm yaşıyoruz. Türkiye’de hızla büyüyen franchising pazarı için gayrimenkul danışmanlığı, yatırım cazibesi olan önemli bir fırsat olarak ön plana çıkıyor. Ayrıca gayrimenkul danışmanlığı, yatırım maliyetleri açısından diğer sektörlere oranla daha düşük, kar marjı bakımından da daha yüksek bir sektör. Bu sebeple franchising pazarında tercih edilirliği artırıyor. 


Sektörün sağladığı fırsatların yanı sıra bu alanda denenmiş ve başarı kazanmış bir iş modeli ile yola çıkmanın bu işe yeni başlayacak girişimciler için çok daha güvenilir ve sağlam bir yol olduğunu düşünmekteyiz.


3. Era Akademi'den biraz bahseder misiniz?

ERA Akademi ile Türkiye’de bir ilke imza atarak sektörde dönüşümü başlatıyoruz. ERA Akademi’de alanında uzman kadrolar ile ERA’ya özel metotları doğrultusunda genç nesil gayrimenkul danışmanları yetiştiriyoruz. Yılda 15 bin kişiye eğitim verebilecek kapasiteye sahip ERA Akademi ile sektörün kodlarını değiştirerek Türkiye’de gayrimenkul ve eğitimi birleştiren yapısıyla bir ilki gerçekleştiriyoruz. ERA Türkiye olarak gayrimenkul sektöründe her alanda yeni uygulamalar başlatıyoruz, bu çalışmalarla güven ve kalite çıtasını bir adım daha yukarı taşımaya çalışıyoruz. Gayrimenkul danışmanlığı konusunda en kritik konu olan yetişmiş işgücü sağlanması için, tecrübeli uzmanlar tarafından mesleki eğitimler verdiğimiz bu girişim, sektörün ihtiyacı olan eğitimli gayrimenkul danışmanı kazandırılmasında önemli bir adımdır. ERA Türkiye'deki uzman kadromuzla bu alanda öncü olmaktan dolayı mutluyuz. ERA Akademi’de sunulacak eğitim programlarının yanı sıra girişimcilik ve sektörel seminerler hazırladık. Kapsamlı, yenilikçi, farklı ve öncü olması için emek harcadık. İleri düzey eğitimlerimizin, kentsel dönüşüm, proje pazarlama, gayrimenkul hukuku ve daha birçok konuyu kapsamasını planlıyoruz. ERA Türkiye çatısı altındaki tüm ofislerimize ve gayrimenkul danışmanlarımıza ücretsiz eğitim fırsatı sunuyoruz. ERA Akademi’nin tüm katılımcılarına, eğitimlerin sonunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı sertifika vermeyi planlıyoruz. Yıl içinde rutin olarak gerçekleştirdiğimiz tüm sektör ilgililerine yönelik ‘Kariyer Günleri’, ‘ERA Sohbetleri’, ‘Girişimcilik Günleri’ ile bilinçlendirme ve eğitim konusunda üzerimize düşen görevi yerine getirdiğimize inanıyoruz. Ayrıca kentsel dönüşüm, artan konut arzı ve özellikle konut projeleri için gereken nitelikli danışmanlık hizmetleri sunmayı ve ERA Akademi ile bu alanda uzman ve güvenilir gayrimenkul danışmanları yetiştirmeyi hedefliyoruz. Türkiye'nin ilk ve tek gayrimenkul akademisi olan ERA Akademi ile sektörü başka bir boyuta taşıdığımıza inanıyoruz.


Geri Dön