28 / 03 / 2024

Ankara'da vergi yapılandırması için 550 bin başvuru!

Ankara'da vergi yapılandırması için 550 bin başvuru!

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun kapsamındaki borçların peşin ve ilk taksit ödemesi için bugün son gün. Ankara Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan, düzenlemeyle ilgili açıklamalarda bulundu.



Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun kapsamındaki borçların peşin ve ilk taksit ödemesi için tanınan süre bugün bitiyor.  Ankara  Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan, düzenleme kapsamında önemli açıklamalar yaptı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Ankara’da yapılandırma için 550 bin civarında başvuru aldıklarını söyleyen Karayılan, şimdiye kadar 8 milyar lirayı aşan tutarın yapılandırıldığını açıkladı. 

Bugün yapılandırmadan yararlanmak için son fırsat olduğunu dile getiren Karayılan, “Yapılandırılan borçlar Gelir İdaresi Başkanlığı’nın ‘www.gib.gov.tr’ adresi üzerinden banka kartı-kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi ve yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar veya vergi dairesi vezneleri ile tahsile yetkili bankalara naklen veya çekle ödenebilecek. Mükelleflerimizin herhangi bir hak kaybına uğramaması için peşin veya ilk taksit ödemelerini 15 Ekim’e kadar yapmalarını tavsiye ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Yapılanlandırma kapsamında peşin ödemelerde Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) tutarından yüzde 90 indirim, idari para cezalarının aslından da yüzde 25 indirim yapılacağını hatırlatan Karayılan, kat sayı uygulanmayacağını söyledi.

Taksitle ödeme seçeneğini tercih eden vatandaşlar hakkında açıklamada bulunan Karayılan, yapılandırılmış borçlarının tamamını peşin ödeyebilecekleri gibi, 1. taksiti süresinde ödeyip kalan taksit tutarlarının tamamını 2. taksit ödeme süresi olan 30 Kasım’a kadar peşin ödemeleri halinde, peşin ödeme avantajlarından yararlanabileceğini belirtti.


Geri Dön