29 / 03 / 2024

Ankara'da yapılacak olan 5 kapının inşaatı devam ediyor!

Ankara'da yapılacak olan 5 kapının inşaatı devam ediyor!

Eskişehir, Konya, İstanbul, Samsun ve Esenboğa girişlerine yaptırılacak olan 25’er metre yüksekliğinde mermer, taş kaplama ve Osmanlı motiflerinin bulunduğu kapıların üzerinde ' Hoş geldin ' yazacak...



Eskişehir, Konya, İstanbul, Samsun ve Esenboğa girişlerine yaptırılacak olan 25’er metre yüksekliğinde mermer, taş kaplama ve Osmanlı motiflerinin bulunduğu kapıların üzerinde “Hoş geldin” yazacak. Saat kuleleri ve kapılar toplam 36 milyon TL’ye ihale edildi.


İhaleleri tamamlanan ve yapımına başlanan kapıların seçimlerden önce tamamlanması öngörülüyor. Ancak kapıların başkentlilere maliyeti saatler gibi çok da ucuz olmayacak. 5 kapının yapımı için 2 ihale yapıldı. 11 Aralık’ta 3 kapı için yaplan ihale toplam 14 milyon 680 bin TL’lik sözleşmeyle sonuçlandı. İhaleyi Detvar İnşaat-Gatek Yapı Sanayi ve Ticaret Ltd Şirketi kazandı. Diğer iki kapı ve 2 adet saat kulesi için yapılan ihalede de sözleşme bedeli de 11 milyon 480 bin TL oldu. Bunun için de imzalar geçen yıl Aralık ayında atıldı. Bugüne kadar yapılan saat kuleleri ve kapı ihalelerinin toplam bedeli 36 milyon TL oldu.


Esenboğa yolu kapısı


Eskişehir yolu kapısı


İstanbul yolu kapısı


Konya yolu kapısı


Samsun yolu kapısı



Geri Dön