19 / 04 / 2024

Ankara'da yapılacak yeni stat TBMM'de konu oldu!

Ankara'da yapılacak yeni stat TBMM'de konu oldu!

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara'da uluslararası standartlara uygun olarak yapılacak yeni stat projesini meclis gündemine taşıdı..



Ankara da yapılacak yeni stat TBMM de konu oldu!

 

Bağımsız  Ankara  Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara'da uluslararası standartlara uygun yeni bir stat yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Nazlıaka sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.

 

Nazlıaka  önergesinde "Ülkemizin başkentinin spor altyapısı alarm vermektedir. Ankara’da dünya standartlarında bir stat olmadığı gibi var olan statlar da şehrin ihtiyaçlarına ve günün koşullarına uygun değildir." dedi.

 

"Ankara’nın futbolda eski parlak günlerine dönmesi için başta semt statları olmak üzere 19 Mayıs Stadı’nın günün koşullarına göre yenilenmesi gerekmektedir. 19 Mayıs Stadı hem ulaşım açısından kolay bir yerde bulunmakta hem de Ankara’nın dokusu ve tarihi açısından önem taşımaktadır." şeklinde ifadelerde de bulunan Nazlıaka konuya ilişkin 4 soru sordu.

 

Nazlıaka'nın soruları


1- Ankara’da profesyonel ve amatör kaç spor kulübü bulunmaktadır? Bu kulüpler hangi branşlarda faaliyet göstermektedir? Branşlarına göre toplam lisanslı ve lisansı olmayan sporcu sayısı nedir?

 

2- Ankara’da standartlara uygun olan ve futbol karşılaşması yapılabilen saha sayısı ve ilçelere göre dağılımı nedir?

 

3- Ankara’da semt statlarının ve uluslararası maçların oynanabileceği bir stadın yapılması yönünde yapılan bir çalışma var mıdır? Ne aşamadadır?

 

4- Ankara’ya yeni bir stat yapılması konusunda çalışmalar yürütüldüğü dile getirilmektedir. Yapılacak stadın yerinin belirlenmesi konusunda Ankara’da bulunan spor kulüpleriyle bir görüşme yapılmış mıdır? Yapılmadıysa, Ankara’da bulunan spor kulüplerinin ve spor camiasının katılımıyla bir toplantı yapılması düşünülüyor mu?

 


Geri Dön