25 / 04 / 2024

Ankara'daki Cami-Cemevi Projesi'nin kaba inşaatı bitti!

Ankara'daki Cami-Cemevi Projesi'nin kaba inşaatı bitti!

Ankara'nın Mamak İlçesi, Tuzluçayır Mahallesinde yapımı protesto gösterileriyle başlayan Cami-Cemevi Projesi'nin kaba inşaatı tamamlandı. Camiye 'Abdullah Sarıtaş', cemevi olacağı söyleyen bölümeyse, 'Mamak Kültür Merkezi' ismi verildi.



Ankara'da 1.5 yıl önce yapımına başlanan 'cami-cemevi' projesinin kaba inşaatı bitti. Camiye Abdullah Sarıtaş ismi verilirken, cemevi bölümüneyse 'Mamak Kültür Merkezi' ismi konuldu. Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, "Orası kültür merkezi olarak değil cami-cemevi olarak yapıldı" dedi.


Ankara'nın Mamak İlçesi, Tuzluçayır Mahallesinde yapımı protesto gösterileriyle başlayan Cami-Cemevi Projesi'nin kaba inşaatı tamamlandı. Camiye 'Abdullah Sarıtaş', cemevi olacağı söyleyen bölümeyse, 'Mamak Kültür Merkezi' ismi verildi. İsimler, her iki alanın girişine 'taş üzerine işleme' şeklinde yazıldı. Sürecin, Fethullah Gülen'den ortak bir tanıdık vasıtasıyla gelen "Böyle bir projemiz var, destekler misiniz' mesajıyla başladığım belirten Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, cami ile cemevi arasında aşevi yapılması şartıyla projeye destek verdiklerini hatırlattı. 

Doğan, "Bizim ilişkimiz bu kadardı. 'Projeye verebilecek paramız yok' dedim, onlar da. 


'Siz o işlere karışmayın' dediler. Bize, 'Bu cemevi sizin istediğiniz gibi oldu mu?' diye sorarlarsa, biz ancak 'Evet olmuş' ya da 'Şurasını düzeltin' diyebilirdik. Ondan sonra da pek görüşme imkânımız olmadı. Bana verdikleri tarihte zaten proje tamamlanmadı" diye konuştu. 


Projenin sorumlusunun, inşaatı yaptıranlar olduğunu belirten Doğan, şöyle konuştu: "Eğer bize danışarak bu projenin böyle gelişmesi kabul edildiyse, bizim onayımız olmadan da böyle bir değişikliğe gitmemeleri gerekirdi. 

Bizim için sürpriz oldu. 

Bunu yapmaları yanlış olur. Doğru bulmayız. Proje üzerinde 'Cemevi' yazıyordu. Demek ki cemevine müsaade edilmedi." 


1.5 YILDIR POLİS BEKLİYOR 


Cami-Cemevi Projesi'nin başlamasıyla birlikte Tuzluçayır'da tepkiler yükselmiş, 2013 yılı Eylül ayındaki temel atma töreni sırasında da olaylar çıkmıştı. Polis ekipleri, inşaatın başladığı günden bu yana bölgede aralıksız nöbet tutuyor. 


Habertürk 


Geri Dön