25 / 04 / 2024

Ankara'daki dev arazi Türkiye Verimlilik Vakfı'na devredildi!

Ankara'daki dev arazi Türkiye Verimlilik Vakfı'na devredildi!

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Ankara Beytepe Mahallesi’nde yer alan 35 bin metrekarelik arazi için nazım imar planı değişikliği yaptı. Arazi, Türkiye Verimlilik Vakfı'na devredildi.



Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, başkent Ankara'nın Beytepe Mahallesi'nde bulunan 35 bin metrekarelik arazi için nazım imar planı değişikliği yaptı. Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre, Ali Doğramacızade Cami ve İhsan Doğramacı'nın anıt mezarının hemen yanında yer alan ve Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisli arazinin tahsisi kaldırılarak Türkiye Verimlilik Vakfı'na verildi.

MANTAR GİBİ VAKIF

Vakfın yönetiminde AKP  Ankara  Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cemalettin Kömürcü var. Yönetim kurulunda da Çağatay Dikmen, Ahmet Uzunoğlu, Ali Demirdağ, Ömer Göktaş gibi isimler bulunuyor.


Ankara daki dev arazi Türkiye Verimlilik Vakfı na devredildi!


Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan konuyla ilgili olarak,  “Bu alan kamunun kullanımından çıkarılıyor. Son 10 yılda yeni vakıf kuruluşunda yüzde 100 artış var. 2000-2009 arası yılda ortalama 50 vakıf kurulurken, 2010-2019 arasında yılda 118 vakıf kurulmuş” diye konuşarak şunları söyledi:


Ankara daki dev arazi Türkiye Verimlilik Vakfı na devredildi!

“Vakıflara arazi tahsisleri ile yeni bir talan başladı. Bilkent'teki 35 bin 435 metrekarelik kamusal alan Türkiye Verimlilik Vakfı'na tahsis edildi. Vakfın kuracağı üniversitenin 3 fakültesi burada yapılacak. Kenti korumakla sorumlu olan Ankara Kent Konseyi de bu vakfın yürütme kurulundadır.”


Geri Dön