29 / 03 / 2024

Türkiye Diyanet Vakfı'nın Antalya'daki binası yıkıldı!

Türkiye Diyanet Vakfı'nın Antalya'daki binası yıkıldı!

Antalya'da Türkiye Diyanet Vakfı'na ait çürük raporu olan bina yıkıldı. Yıkılan bina yerine Kültür merkezi yapılması planlanıyor.



Kapalı yolda çürük raporu bulunan Türkiye Diyanet Vakfına ait bina, iş makineleri ile yıkıldı. Yıkılan binanın yerine yanındaki binaların yüksekliğinde iki katı mescid olmak üzere 100 kişilik toplantı salonu ve kitap kafenin yer alacağı bir Kültür merkezi yapılacak. Antalya Müftüsü Osman Artan, “Bina bittiğinde vatandaş ibadetini yerine getirecek, kitap kafe ile Diyanet yayınlarına ulaşırken sohbet edip kahvesini de içebilecek” dedi.


Gazetemizde 16 Ocak 2017 tarihinde ‘hava parası gibi’ başlığı ile yayınladığımız haberde Türkiye Diyanet Vakfı’na ait olan binanın yıkılacağı ancak kira süresi dolan bir GSM operatörünün kullandığı alanı boşaltmadığı gibi 700 bin lira da terk etme parası istediği iddiasını gündeme taşımıştık. Çürük raporu bulunan binanın zemin katında faaliyet gösteren GSM firması şubesi elde ettiği kazancı düşünerek binayı boşaltmamakta diretti yetmedi bina önüne stant açtı ama gelinen noktada binanın yıkımı gerçekleştirildi.


Kazım Özalp Caddesi’nde bulunan Türkiye Diyanet Vakfı’na ait binanın yıkım işlemi zemin katta bulunan GSM Şubesi kira süresini uzatma ısrarı yüzünden gerçekleşemiyordu. Boşaltmak için 2 ay süre tanınan firma yetkililerinin elektrik ve suyun kesilecek olması nedeniyle taşınma işlemini gerçekleştirdikleri bilinirken, şubenin kapısına Dönerciler Çarşısı şubesinden hizmet verileceği yönünde bilgi notu asıldı. Antalya Müftüsü Osman Artan, olayın basına yansıması ile birlikte firma yetkililerinin ısrarlarından vazgeçtiklerini ve belirtilen süre içinde binayı boşalttıklarını hatırlattı.


Kentsel dönüşüm ile yapılacak olan yeni binanın projesinin hazır olduğunu bildiren ve yeni binanın Vakıf merkezi, kitap kafe ve mescid ile birlikte kültür merkezi haline getirileceğini ifade eden Artan, “8 katlı yeni bina yapıldıktan sonra kiraya vermeyi düşünmüyoruz. Yapacağımız binada insanlar gelip hem namazını kılacak hem Diyanet’in kitaplarını alabilecek, hem de sohbet edip kahvesini içebilecek. Hoca Nebi Cami ve 100 kişilik toplantı salonu olacak. Üstü Diyanet Vakfı’nın, kadın ve gençlik merkezi olarak kullanılacak” diye konuştu.


Antalya Hilal


Geri Dön