26 / 04 / 2024

Ankara'daki Güvenpark projesinde sessizlik hakim!

Ankara'daki Güvenpark projesinde sessizlik hakim!

Büyükşehir Belediyesi'nin başkent için yaptığı her projeye durdurma davası açan Karakuş, "Güvenpark için gel proje çiz" çağrısına sessiz...



Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek süre önce TMMOB'ye bağlı odalardan Güvenpark'ın yenilenmesi kapsamında, bir yeraltı otoparkı ve tuvalet projesi hazırlamalarını talep etti. Çağrıya  Ankara  Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş da dahil hiçbir oda başkanı yanıt vermeyince büyükşehir bu kez yazılı çağrı yaptı. Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar tarafından Mimarlar, Şehir Plancıları, Peyzaj Mimarları ve Çevre Mühendisleri Odası'na gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı: 


PROJELERİNİZİ BEKLİYORUZ 

"Belediyemizce; Ankara'mızın en önemli merkezi olan Kızılay'da sit alanı dâhilinde bulunan Güvenpark bölgesinde minibüs duraklarının alta alınması amaçlı katlı yeraltı otoparkı ile WC yanında yapısal ve bitkisel peyzaj uygulamalarını da barındıracak vatandaşların kullanımına, kentin estetiğine ve gelişimine uygun bir proje hazırlatılması düşünülmektedir. Bu konudaki mimari projelerin Mimarlar Odası'nca çizilmesi, Peyzaj Mimarları Odası'nca tasarlanması, trafikle ilgili çözümün Şehir Plancıları Odası'nca yapılması, çevresel etkisinin Çevre Mühendisleri Odası'nca değerlendirilmesi arzu edilmektedir. Bu konudaki cevabınız beklenmekte olup, müracaatınız halinde derhal protokol yapılarak işe başlanacağı hususunda bilgi ve gereğini rica ediyorum." 


Sabah Ankara


Geri Dön