25 / 04 / 2024

Ankara'daki mania hattının kaldırıldığı iddiası meclis gündeminde!

Ankara'daki mania hattının kaldırıldığı iddiası meclis gündeminde!

Ankara'daki mania hattının kaldırıldığı iddiası meclis gündemine taşındı. Ankara Milletvekili Necati Yılmaz konuya ilişkin soru önergesi hazırladı. Yılmaz, sorularını dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na sordu..



Ankara daki mania hattının kaldırıldığı iddiası meclis gündeminde!


Ankara Milletvekili Necati Yılmaz Ankara'daki mania hattının kaldırıldığı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yılmaz, sorularını dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na sordu.


Yılmaz, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, basında yer alan açıklamalarında, uçuş güvenliği (mania) hattıyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığıyla 1.5 yıldır sürdürdükleri görüşmelerin olumlu sonuçlandığını açıklamıştır. Gökçek, Etimesgut Havaalanı’nın etkisinde kalan Yenimahalle ve Etimesgut bölgeleri ile Çankaya’nın ilgili bölgelerindeki mania hattının kaldırılması için mutabık kaldıklarım ifade etmiştir." dedi.


Mimarlar Odası  Ankara  Şubesinin mania hattının kalkmasıyla Eskişehir Yolu’nda 70-80 katlı binaların yapılacağını vurgulayarak, konuyla ilgili yargıya gideceklerini açıkladığını da belirten Yılmaz bu çerçevede 7 soru sordu.


Yılmaz'ın soruları


1. Uçuş güvenliği için Milli Savunma Bakanlığı’nca uygulanan ve Başkent için büyük önem taşıyan mania hattının kaldırılması konusunda anlaşmaya varıldığı iddiası doğru mudur?


2. Bu iddialar doğru ise kentin güvenliği için büyük önem taşıyan mania hattının kaldırılmasının gerekçesi nedir?


3. Mania hattının kaldırılması konusunda Büyükşehir Belediyesi’yle görüşmeler hangi tarihte başlamış ve ne zaman sonuçlandırılmıştır?


4. Mania hattının kaldırılmasının ardından Başkent’in ana arterlerinden Eskişehir Yolu’nda ve diğer bölgelerde 70-80 katlı binaların inşa edileceği iddiaları doğru mudur?


5. Çukurambar başta olmak üzere Eskişehir Yolu’nun güzergahındaki yerleşim alanlarında emsal artışlarıyla yaratılan çok katlı yapılaşma, her geçen gün artan altyapı, ulaşım, yeşil alanlardaki daralma gibi öne çıkan sorunlar ele alındığında mania hattının kaldırılmasıyla birlikte sözü edilen bölgelerdeki sorunlar daha da artmayacak mıdır? Konuyla ilgili uzun vadeli plan ya da planlamalarda bu husus dikkate alınmış mıdır?


6. Mania hattının kaldırılması konusunda ilgili kurumlardan resmi bir açıklama yapılmış mıdır? Yapılmadıysa Büyükşehir Belediye Başkanı GÖKÇEK’in resmi bir açıklama olmadan mania hattının kaldırıldığını bir müjde niteliğinde açıklaması imar hakları üzerinde bir spekülasyon yaratmakta mıdır? Bu konuda Gökçek hakkında soruşturma başlatılması düşünülmekte midir?


7. Mania hattının kaldırılması durumunda hava araçlarının mevcut veya yapılacak yapı yüksekliklerinden olumsuz etkilenmeden güvenli iniş-çıkış yapmalarına yönelik olarak hangi önlemler alınacaktır? Özellikle Yenimahalle, Etimesgut ve Çankaya’da uygulanacak önlemler nelerdir?






Geri Dön