25 / 04 / 2024

ankara mania hattı

ankara mania hattı

Sol Gazetesi haberine göre; Uçakların uçuş mesafesine göre yapılara yükseklik sınırı getiren "mania hattı"na ilişkin yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı. Mahkemenin yürütme durdurma kararını kaldırmasını Mimarlar Odası yöneticileri değerlendirdi...

Salih Bezci: Mania Planı Ankara'nın gelişimi açısından engel!

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, askeri kullanımda bulunan Etimesgut Askeri Havaalanı'na ait Mania Planı'nın Başkent'in kentsel gelişimi açısından engel oluşturduğunu belirtti.

Ankara'daki mania hattının kaldırıldığı iddiası meclis gündeminde!

Ankara'daki mania hattının kaldırıldığı iddiası meclis gündemine taşındı. Ankara Milletvekili Necati Yılmaz konuya ilişkin soru önergesi hazırladı. Yılmaz, sorularını dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na sordu..

Melih Gökçek'ten mania hattı müjdesi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent'te yapılaşmada uzun yıllardır sıkıntı veren mania hattının, yapılan görüşmeler sonucunda Yenimahalle ve Etimesgut bölgelerinde kaldırıldığını bildirdi.

Ankara Mimarlar Odası'ndan mania hattının kaldırılmasına tepki!

Etimesgut ve Yenimahalle bölgelerinde kaldırılan mania hattının kaldırılmasında Mimarlar Odası Ankara Şubesi tepki gösterdi. Tezcan Karakuş Candan ise “Mania hattı kalkınca Eskişehir yolu Manhattan olur." açıklamasında bulundu.

Ankara'da mania hattı sorunu kentsel dönüşümü engelliyor!

Başkent Ankara'da kentsel dönüşüm çalışmalarının yanı sıra lüks konut inşaatlarının da yapımı tüm hızıyla sürüyor. İnşaat sektörünün canlı olduğu Çankaya, Yenimahalle ve Etimesgut'taki mânia sorunu müteahhitleri sıkıntıya sokuyor.

Ankara'da yapılara yükseklik sınırı getiren mania hattı kararı kaldırıldı!

Sol Gazetesi haberine göre; Uçakların uçuş mesafesine göre yapılara yükseklik sınırı getiren "mania hattı"na ilişkin yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı. Mahkemenin yürütme durdurma kararını kaldırmasını Mimarlar Odası yöneticileri değerlendirdi...

Vakıflar'dan Ankara'da kiralık 24 TL'ye iş yeri!

Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Ankara'da 44, Çankırı'da 3 olmak üzere toplam 47 gayrimenkulü kiraya verecek.

Ankara'daki konut projeleri

"Ankara'daki konut projeleri hangileri ve neden Başkent'te de İstanbul'dakiler gibi kampanyalı konut projeleri fazla yok?" Okurlarımın bana çok yönelttikleri sorulardan biri bu.  Bu yazımda bu soruyu yanıtlamaya çalışacağım.

Ankara Gençlik Parkı 19 Mayıs'ta açılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 2008 Mayıs ayında yapımına başlanan Gençlik Parkı'nın açılışı 19 Mayıs'ta yapılacak

TOKİ, Ankara Polatlı'da memura 535 konut satacak

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Ankara Polatlı 2.etapta memur grubuna inşa ettiği toplam 584 adet konuttan kalan 535 adet konutu satışa çıkardı.

Ankara'da metrekaresi 50 TL'den satılık 60 arsa!

Ankara Kızılcahamam Belediyesi, Yenice, İsmetpaşa ve Kemalpaşa Mahallelerinde bulunan toplam 60 arsayı satışa çıkardı

Vakıflar'dan Ankara ve Çankırı'da 52 kiralık gayrimenkul

Vakıflar, Ankara ve Çankırı'nın ilçelerinde bulunan 52 adet işyerini kiraya verecek

Ankara'daki YapıDecoor, krizi fırsata çevirdi

Yapı sektörünün Anadolu'daki en büyük fuarı olan YapıDecoor, Ankara'da büyük ilgi görüyor. Yurtdışından da ilgi gören fuar, her geçen yıl biraz daha büyüyor

ankara mania hattı Haberi

ankara mania hattı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından yargıya taşınan, uçakların uçuş mesafesine bağlı olarak yükseklik serbestliği olarak bilinen "mania hattı" ile ilgili Ankara Bölge İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı. Mimarlar Odası Ankara Şube yöneticileri, maniada yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasını olumsuz olarak değerlendirdi. 


Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, "Mania hattı için daha önce iki defa yürütmeyi durdurma kararı alındı. Şimdi mania hattında yürütmeyi durdurma kararı iptal edilmiş durumda. Ankara için olumsuz bir karar. Şimdi yükseklik serbest bırakılacak ve plansız bir şekilde 70 katlı yapılar yükselmeye başlayacak. Bu tür kararlar ile kentin gelişimine yönelik hazırlanan Nazım İmar Planları sürekli ihlal edilerek kentimiz içinden çıkılamaz sorunlarla karşılaşmakta ve oldu bitti ye getirilen projelerle kent suçu işlenen projelerin önü açılmaktadır" şeklinde konuştu. 


MAHKEMEDEN ÜÇÜNCÜ...