25 / 04 / 2024

Ankara’daki Keçiören Kulesi inşaatına 60 milyon TL'lik bütçe!

Ankara’daki Keçiören Kulesi inşaatına 60 milyon TL'lik bütçe!

Ankara’daki Keçiören Kulesi’ne 17 yılda 27 milyon TL harcama yapıldı fakat yapımı yarım kaldı. Şimdi bitmesi için 60 milyon daha harcanacak...



Ankara'da yapımına 17 sene önce başlanan Keçiören Cumhuriyet Kulesi için yapılan maskeli ihale sonuçlandı. Bugüne kadar 27 milyon TL harcanan, yıkılması düşünülen ancak yıkımına da 20 milyon TL gereken kulenin tamamlanması için 60 milyon TL daha harcanacak. 

Sözcü'de yer alan habere göre; koronavirüs salgını sırasında geçen 10 Nisan'da kulenin yapımı için ihale yapıldı. İhaleye toplam 9 şirket katıldı. Kulenin yapımı için 59 milyon 750 bin liralık sözleşme imzalandı. İhaleyi Kartallar Holding kazandı. 

465 milyon TL borcu bulunan Keçiören Belediyesi'nin AKP'li Başkanı Turgut Altınok, kuleye ilişkin, “Yüksekliği 30 metre daha artarak 145 metre olacak” dedi. 

Kulenin yapım süresi 480 gün olarak belirlendi. Tamamlandığında kulede, bir cam fanus içinde döner restoran, çocuklar için uzay terası, nikah salonu, seyir terası, sergi salonu, kafeterya, hediyelik eşya bölümü, kafeler ve spor merkezi bulunacak.  Kulenin temeli 17 sene önce eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından atılmıştı.

Murat Kurum'dan Yalova'ya millet bahçesi ve bisiklet yolu müjdesi!


Geri Dön