25 / 04 / 2024

Ankara'daki metro ve monoray sistemi çalışmaları mecliste!

Ankara'daki metro ve monoray sistemi çalışmaları mecliste!

Ankara'da yatırım programına alınan metro uzunluğu ve monoray sistemine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



Ankara daki metro ve monoray sistemi çalışmaları mecliste!


CHP  Ankara  Milletvekili Nihat Yeşil, Ankara'da yatırım programına alınan metro uzunluğuna ve monoray sistemine yönelik çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Yeşil sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Yeşil'in soruları

1. Metro ve hafif raylı sistem olarak kaç kilometrelik öneri hat, Ankara ilinde yatırım programına alınmıştır? Kaç kilometrelik hat inşa aşamasındadır?

2. Yatırım programlarında; diğer toplu taşım sistemleri ile de entegre olma özelliği gösteren ve de Avrupa kentlerinde yayın olarak kullanılan Monoray veya havaray olarak isimlendirilen ulaşım sistemlerine yer verilmekte midir?

3. Metrodan daha az maliyetli olan bu çağdaş Monoray ulaşım türünün Metropol kentlerimizde yaygınlaştırılmasının, uluslararası lastik tekerlekli toplu ulaşım karteli tarafından geciktirildiği iddiası doğru mudur?

4. Monoray ulaşımı hakkında Ankara'da Bakanlığınız tarafından gündemde olan ya da belediyeler tarafından bakanlığa iletilen proje hat teklifleri var mıdır? Varsa ne aşamadadır?

 


Geri Dön