26 / 04 / 2024

Ankaralı Gordion'dan İzmir'e Altın Orman!

Ankaralı Gordion'dan İzmir'e Altın Orman!

Rotasını İzmir'e çeviren Ankara merkezli Gürtaş İnşaat/Gordion Group, 600 milyon liralık yatırımla Bornova Altındağ'a 'Altın Orman' kuruyor...



Gürtaş İnşaat/Gordion Group, İzmir’deki ilk projesini Bornova Altındağ’da hayata geçirdi.  Ankara  merkezli şirket, bin 215 konutun yer aldığı ‘Altın Orman Projesi’ni 2020’de tamamlamayı, 5 yıl içerisinde de İzmir’de 1 milyon metrekarelik konut ve ticari projeyi bitirmeyi hedefliyor. “Projemize  İzmir  ve yurtdışından ilgi büyük. Bu sayede 400’üncü satışımızı kısa bir sürede gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Altın Orman Satış Müdürü Tuna Uğurluel, dergimiz Capital’in sorularını şöyle yanıtladı:

Firmanızın kuruluş hikayesini anlatır mısınız? Altın Orman İzmir’deki ilk yatırımınız mı?
İstanbul’da 1982’de kurulan Gürtaş İnşaat, 1987’de merkezini Ankara’ya taşıdı. Bugüne kadar toplamda 4 milyon 500 bin metrekarelik, başyapıt sayılabilecek 300’ün üzerinde projeye imza attı. Misyonunu ve vizyonunu kalite ve güven üzerine inşa eden Gürtaş, bu sayede Türk müteahhitlik sektöründe üst sıralarda yer alan ismini daha da yukarılara taşımayı ve başarı grafiğini sürekli yükseltmeyi amaç edindi. Deneyimini Avrupa’ya taşıyan firmamız, aynı düşünce ve vizyonuyla yurtdışında hem yatırımcılık, hem müteahhitlik hizmetlerine devam ediyor. Türk müteahhitliğinin yurtdışında tanınmasına öncü olmakla, modem yaşamı insanların hizmetine sunmayı sağlayan AVM ve toplu konut projeleri üretmeye de devam ediyoruz. Altın Orman konut projemiz ise İzmir’deki ilk yatırımımız.

Altın Orman konut projesi hakkında bilgi verir misiniz?
Altın Orman projesi kendine ait huzur veren ormanı, 28 bin metrekare peyzaj ve 180 bin metrekare inşaat alanıyla kuzey, güney perspektifine sahip bin 215 konuttan oluşuyor.

Konutların yüzde 80’i deniz görüyor. Yıldız üçgen tarzında 3 bloktan oluşan proje için toplam 600 milyon TL yatırım yapıyoruz. Altın Orman, Uçan Yol projesinin hemen yanında ulaşımın en kolay olduğu bir lokasyonda.

Aralık 2019’da bitmesi planlanan Uçan Yol’un bir bölümü tünel, bir bölümü viyadükten oluşan 7 km’lik kısmı, Altın Orman’da yaşayacaklara büyük kolaylık sağlayacak.

Altın Orman’da öne çıkan özellikler neler? Satışlarınız ne aşamada?
Doğa dostu bu projede sosyal tesisler, ailece birlikte keyifli vakit geçirilebilecek alanlar, market, kafe-restoran, eczane, kuru temizleme gibi birçok ticari alan yer alıyor. 15 bin metrekarelik kendine ait korusu, sonsuzluk havuzu, süs havuzları, basketbol sahası, mini futbol sahası, evcil hayvanların gezeceği özel serbest alanlar, hayvan bakım ünitesi, pet hotel, çocuk oyun alan ve parkları, orman içinde ağaç evler, koruluk içerisinde piknik alanları, bisiklet yolları, pergoleler, yürüyüş yolları, hobi bahçeleri, meyve bahçeleri, fitness, sauna, squash, toplantı ve özel günler için çok amaçlı salon, küçük çocuklar için süreli çocuk kulübü bulunuyor. Projemize İzmir’in yanı sıra yurtdışından da ilgi büyük. Bu sayede 400’üncü satışımızı kısa bir sürede gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Altın Orman’dan konut almayı tercih edenler hangi kesimler?
Yaşam alanı olarak çok farklı bir konsepte sahibiz. Sosyal donatı olarak da zengin bir proje olduğumuzdan özellikle ailelerin yoğun ilgi duyduğu ve alım yaptığı bir projeyiz. Aynı zamanda Uçan Yol’un bölgeye katacağı değeri göz önünde bulunduran yatırımcıların da dikkatini çeken bir proje oldu Altın Orman.

Önümüzdeki dönemde İzmir'e yeni yatırım planlarınız var mı? Hangi bölgelere ne tür yatırımlar planlıyorsunuz?
Biz Gordion olarak bundan sonraki süreçte İzmir’i hedef bölge olarak belirledik. Fizibilite çalışması devam eden 2 konut projesine önümüzdeki dönemde başlayacağız.

İzmir’de gayrimenkul sektöründeki gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?
İzmir’i tercih etme nedenlerimizden biri de kentin ciddi bir cazibe merkezi olması. Ayrıca, İzmir’deki mevcut yapı stokunun yüzde 65'inin nitelikli olmadığı da bir gerçek. Bu yenilenmeli. Göçle birlikte İzmir’de önümüzdeki 20 yıl nitelikli konuta ihtiyaç olacağını düşünüyoruz.

Firma ve sektör olarak nasıl bir yıl geçirdiniz? 2019’dan beklenti ve hedefleriniz neler?
2018, ülkemizde yaşanılan ekonomik sorunlar nedeniyle hiçbir sektörde beklentileri karşılamadı. Olumsuz yönde en çok etkilenen konut piyasası olmasına rağmen, firma olarak yurtdışı satışlarımızla 2018 hedeflerimizi yüzde 70 oranında yakaladık. 2019 yılında ekonomik sorunların gittikçe azalacağını ve 2018’de ertelenen alımların gerçekleşmesiyle konut sektörünün daha iyi olacağını düşünüyoruz.

BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİ İZMİR’E TAŞINIYOR

Özellikle İzmir’in merkez ilçesi konumunda olan Aliağa, mevcut rafinerisi ve Soccar’ın yeni yaptığı rafineri ile birlikte yapımı planlanan 2 adet rafineriyle, petrokimya sanayinde Türkiye’nin üssü konumunda. İzmir’in son yıllardaki hızlı gelişimi sonucunda Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası şirketlerin bir kısmı bölge müdürlüklerini İzmir’e taşıdı. İzmir’de kişilerin yaşam maliyetinin Ankara ve İstanbul’a göre ucuz olması, İzmir’in tarih ve turizm merkezi olması, iklim ve doğa güzelliği olması, sanayi ve ticaretin hızla gelişmesi, turizm yatırımlarının artmasıyla yakında hizmete girecek olan sanayi tesisleri, Çandarlı Limanı, İzmir-İstanbul Otoyolu, İzmir-Ankara Hızlı Tren Yolu, Çanakkale Boğaz Köprüsü gibi önemli yatırımlarla buralarda çalışacak insan sayısındaki artışlardan dolayı İzmir diğer illerden her sene ciddi sayıda göç alıyor. Nüfusu artıyor. Ayrıca İzmir’de birçok devlet ve vakıf üniversitesi bulunuyor. İzmir ve ilçelerinde eğitim seviyesi de yüksek.

YATIRIM ROTASINI İZMİR’E ÇEVİRDİK

“İzmir Türkiye’nin İstanbul’dan sonraki 2’nci büyükşehri olmasının yanı sıra diğer avantajlarıyla her açıdan gittikçe büyüyen ve gelişen bir kent” diyen T una Uğurluel, yatırım için rotayı İzmir’e çevirme nedenlerini şöyle anlatıyor; “İzmir ekonomisi tarım, sanayi, turizm, makine ve elektronik, sanayi ve ticaretin gelişmesiyle Türkiye ortalamasının üzerinde bir gelire sahip. Özellikle son yıllarda İstanbul’un aşırı büyümesi ve bunun neden olduğu kentsel sorunlar, sanayici açısından yatırım, lojistik ve üretim maliyetini artırıyor. Bu nedenle deniz, hava, kara yolu ve demir yolu ulaşımıyla hem Avrupa’ya hem de Türkiye geneline ürün sevkiyatının kolayca yapılabildiği İzmir, alternatif olarak sanayi ve ticaret şirketlerinin tercih ettiği bir il oluyor. Çok sayıda organize sanayi siteleri, serbest bölgeleri ve ayrıca sanayi kenti Manisa’nın 20 dakika mesafede olması nedeniyle İzmir’de özellikle petrokimya, makine, elektronik ve tarıma dayalı sanayi hızla gelişiyor.

 

https://www.altinorman.com.tr/


Geri Dön